Diari Més

Austràlia confina 6,6 milions d'habitants per un brot de covid-19

El país oceànic ha registrat des de l'inici de la pandèmia 30.048 contagis i 910 morts

de 4,9 milions d'habitants, després d'un rebrot de la COVID-19.

Austràlia decreta el confinament durant sis setmanes a Melbourne per un rebrotEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats australianes han anunciat aquest dijous el confinament a partir de la mitjanit i durant set dies, de l'estat de Victoria, la segona jurisdicció més poblada del país, en resposta a un brot de covid-19.

El cap interí de l'Executiu de Victoria, JamesMerlino, ha aclarit que la mesura busca evitar una «tercera onada» de covid-19 en aquest estat, amb 6,6 milions d'habitants i que aglutina el 68% del total de contagis i el 90% de les morts amb covid-19 des de l'inici de la pandèmia.

En virtut del confinament, que conclourà la mitjanit del 3 de juny, els habitants de Victoria només podran sortir per comprar productes essencials, fer exercici, per raons de cura o salit, fer treballs essencials i vacunar-se, mentre que els restaurants només podran vendre menjar per emportar.

Així mateix, els residents de Victoria estan obligats a utiltizar mascaretes en interiors i exteriors, així com que tampoc podran realitzar reunions en aquests set dies en què es tancaran les escoles, amb algunes excepcions, ja que les guarderies i els parvularis continuaran operant amb normalitat.

Des de la detecció de l'últim brot fins a aquest dijous s'han registrat un total de 26 contagis -11 d'ells en les últimes 24 hores-, encara que s'han identificat uns 10.000 contactes primaris i secundaris vinculats al brot, així com uns 150 llocs d'exposició, principalment a Melbourne, que té més de 5 milions d'habitants.

Entre 9 de juliol i el 28 d'octubre de 2020, Melbourne, capital de Victoria, va viure un dur confinament per la propagació de la covid-19 vinculada a una sèrie d'errors en els protocols als centres de quarantena per a viatgers internacionals.

Austràlia viu des de fa mesos una pràctica normalitat que només s'interromp per confinaments breus i localitzats quan es detecten nous brots de covid-19, que ha provocat el confinament de Melbourne en quatre ocasions, incloent la decretada aquest dijous.

Fins avui, el Govern australià, que ha gestionat bé la pandèmia, ha administrat al voltant de 3,8 milions de dosis de les vacunes dePfizeroAstraZenecai preveu acabar de vacunar als seus 25 milions d'habitants per a finals d'any.

El país oceànic, que manté les seves fronteres tancades des de març de 2020 i només té una bombolla aèria amb Nova Zelanda -des del dimarts suspesa amb Victoria-, ha registrat des de l'inici de la pandèmia 30.048 contagis, amb 910 morts.

tracking