Diari Més

Les comunitats autònomes seran les que emetran el passaport sanitari per la covid

El certificat verd digital és el que permetrà la mobilitat segura per Europa a partir de l'1 de juliol

El certificat digital permetrà la mobilitat per la Unió Europea.

Les comunitats autònomes seran les que emetran el passaport sanitari per la covidEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comunitats autònomes seran les autoritats sanitàries que emetin el certificat verd digital, el passaport sanitari que suposarà «un pas molt important» per a facilitar la mobilitat de manera «segura i amb confiança» per Europa a partir de l'1 de juliol.

Ho ha assenyalat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), en la qual ha explicat que el seu departament també emetrà aquest certificat de manera complementària, a través de Sanitat Exterior.

Seran les comunitats les que «principalment» ho emetin, segons els acords en l'Interterritorial, ha dit la ministra, per la majoria dels territoris ja que és un sistema «respectuós» amb el repartiment competencial.

Aquest certificat, que compta amb l'aprovació de la UE i està pendent la culminació del reglament, a principis de juny, estarà previsiblement en marxa a partir de l'1 de juliol.

«Suposarà un pas molt important per a garantir la mobilitat segura i amb confiança» de la ciutadania, ha dit la ministra, que ha reconegut el treball de les comunitats en aquest àmbit.

tracking