Diari Més

Identifiquen 6 casos de la variant índia en un brot de coronavirus a Cantàbria

Es tracta d'un brot molt virulent amb deu contagiats hospitalitzats, un d'ells, de 42 anys, a l'UCI

Una professional sanitària un un dels blocs quirúrgics de l'Hospital Clínic de Barcelona,

Detecten anticossos enfront del coronavirus tres mesos després de la infecció en personal sanitariACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Sanitat de Cantàbria ha identificat sis casos de la variant índia del coronavirus en un brot detectat en el municipi de Colindres, que es manté actiu i suma 23 contagis, dels quals deu han requerit hospitalització, i 35 contactes.

Segons ha informat el Govern de Cantàbria en un comunicat, dels 23 casos, sis han estat analitzats mitjançant seqüenciació completa del genoma viral i en tots ells s'ha confirmat el llinatge B.1.617.2, la variant índia.

El brot afecta majoritàriament a Colindres, on es troben 18 dels 23 casos, però també hi ha cinc persones contagiades en Santa Cruz de Bezana, totes convivents en un mateix domicili.

El brot ha cridat l'atenció de Salut Pública per la seva «elevada virulència», ja que deu dels contagiats han hagut de ser hospitalitzats, un d'ells en l'UCI.

Els malalts que han estat hospitalitzats tenen entre 73 anys i 42 anys, aquesta última l'edat del pacient ingressat en vigilància intensiva.

A més, un dels casos hospitalitzats és reinfectat, ja que va donar positiu al gener amb la variant britànica, i no consta que requerís hospitalització en la primera infecció.

L'últim cas pertanyent a aquest brot és asimptomàtic i va ser diagnosticat divendres passat, dia 21, per l'el brot es troba encara actiu.

Un cas importat

La Conselleria de Sanitat considera que el cas índex d'aquest brot «possiblement hagi estat importat» i va accedir a Cantàbria el 22 d'abril, amb PCR negativa en origen, via Frankfurt i Bilbao.

El contagi no va ser diagnosticat fins al 3 de maig, després de detectar-se un altre positiu en el seu centre de treball.

Segons Sanitat, el brot es va estendre en el domicili del cas índex i en el seu cercle social, fonamentalment a través d'una reunió que va mantenir en un restaurant i en la qual van participar companys de treball.

Per tractar-se d'un cas importat, el ràpid que s'estenia el brot i l'elevada taxa d'hospitalització dels casos es va sol·licitar la seqüenciació del genoma viral.

Sanitat afegeix que tenint en compte aquesta informació addicional en l'estudi detallat del municipi, els tècnics de Salut Pública van decidir establir el nivell 4 en el semàfor covid per a Colindres l'11 de maig, encara sense disposar de la confirmació de la variant.

tracking