Diari Més

Dimecres vinent pot resoldre's l'obertura de l'oci nocturn, però només fins a les 2 de la matinada

La proposta que s'està treballant impedirà ballar a la pista i la gent s'haurà d'estar asseguda

Un DJ posant música en un bar musical.

discjòqueis, DJ, oci nocturn, música, discoteca, sala festa, DJ'sACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat i les Comunitats autònomes abordaran dimecres que ve la represa de l'activitat dels locals d'oci nocturn, una possibilitat en la qual ja es treballa i que contemplarà, segons els criteris inicials, una obertura fins a les dues de la matinada d'aquests establiments.

No obstant això, en aquests locals no es podrà ballar a la pista, perquè «la gent haurà d'estar asseguda en taules», segons ha avançat aquest dimecres el conseller extremeny de Sanitat, José María Vergeles, després de participar aquesta tarda en la reunió del Consell.

En roda de premsa, el conseller ha exposat que, en el marc de la prudència prèvia, perquè es tracta d'una mesura que encara ha de ser estudiada per a la seva posterior aprovació, en el si del Consell «ja es treballa en la modificació de l'ordre comunicada que regula l'oci nocturn perquè pugui reprendre l'activitat».

«El nostre compromís amb l'oci nocturn va ser augmentar primer l'horari de l'hostaleria i, si les dades d'incidència anaven bé», escometre la seva reobertura, ha explicat Vergeles.

No obstant això, ha aclarit que, en el cas d'Extremadura, la reobertura de l'oci nocturn, de ser aprovada, només podrà ser efectiva si la situació epidemiològica és d'«alerta 1 o nova normalitat».

El conseller extremeny ha apuntat que el Consell ha abordat aquest dimecres les cinc ordres comunicades encara vigents del Ministeri de Sanitat, «que són d'obligat compliment, tal com ho diu el Tribunal Suprem», algunes de les quals es van emetre abans del procés de la vacunació.

Entre aquestes cinc figura la ja citada de l'oci nocturn, amb ànim de ser modificada, i la que fa referència als centres sociosanitaris, perquè la seva derogació -que també l'abordarà el Consell la setmana vinent- permetrà a les comunitats autònomes «regular de forma més flexible el règim de visites i de sortides terapèutiques».

tracking