Diari Més

Brussel·les exigeix una indemnització multimilionària a AstraZeneca: 10 euros per cada dosi i dia de retard

La farmacèutica no preveu entregar els 300 milions de dosis pactades fins a finals d'any

Una de las sedes de la farmaceútica AstraZeneca en EEUU.

Oxford frena les proves en menors de la seva vacuna desenvolupada amb AstraZenecaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Brussel·les exigeix una indemnització multimilionària a AstraZeneca pel retard en l'entrega de vacunes. Els advocats de la Comissió Europea han detallat en el judici que se celebra aquest dimecres a Brussel·les que volen 10 euros per cada dosi i dia de retard. Tenint en compte que la farmacèutica ja porta dos mesos de retard i que només al primer trimestre van faltar 90 milions de dosis, l'executiu europeu està reclamant una compensació superior als 54.000 milions d'euros. També reclamen 10 milions d'euros com a sanció per cada incompliment del contracte. La farmacèutica no preveu entregar els 300 milions de dosis pactades fins a finals d'any, segons ha explicat un dels advocats.
A part de les indemnitzacions, Brussel·les reclama a la justícia belga accedir cautelarment a 90 milions de vacunes d'Oxford-AstraZeneca. Són les dosis que la Unió Europea no va rebre en el primer trimestre de l'any.

La vista pel litigi sobre les vacunes continua aquest dimecres a la tarda a un tribunal de primera instància de Brussel·les i serà el torn de la defensa d'AstraZeneca.

La farmacèutica havia promès 120 milions de dosis durant el primer trimestre del 2021 i 180 milions en el segon. En canvi, la companyia només ha entregat uns 30 milions de dosis entre gener i març, mentre que preveu enviar uns 70 milions entre abril i juny. Per tant, faltarien uns 200 milions de dosis.

tracking