Diari Més

Al Nepal es castigarà amb un any de presó a qui propagui el coronavirus intencionadament

El país ha endurit les mesures anticovid després de l'augment d'infeccions i morts que està registrant

Imatge d'un carrer de Katmandú durant el confinament a causa de la covid.

Al Nepal es castigarà amb un any de presó a qui propagui el coronavirus intencionadamentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nepal posarà en vigor el divendres noves mesures més dures per a fer front al coronavirus, amb penes de fins a un any de presó per violar les restriccions contra la pandèmia, amb el que busca frenar una segona onada al país que ha deixat hospitals col·lapsats i crematoris replets de cadàvers.

Les mesures inclouen una multa de fins a 500.000 rupies nepaleses (4.300 dòlars) o un any de presó o totes dues per a qualsevol persona que bloquegi el subministrament de medicaments essencials o vacunes.

De manera similar, una persona infectada afrontarà un any de presó o pot ser objecte d'una sanció o de totes dues si es descobreix que propaga el virus intencionalment.

Les dures regles entren en vigor mentre la nació de l'Himàlaia lluita per frenar l'augment del coronavirus que ha col·lapsat el fràgil sistema sanitari del país.

El director del districte de Kàtmandu, Kali Prasad Parajuli, va explicar avui a Efe que a més de la implementació de les noves mesures contra la covid-19 a partir de demà divendres, el Govern ha decidit estendre el confinament, actiu des del 29 d'abril, per una setmana més.

«Les restriccions s'han endurit enmig d'un augment sense precedents de noves infeccions i morts per la covid-19 a tot el país», va afirmar Parajuli, que va anotar que des de demà només les botigues «que venguin medicines, llet, verdures i (uns altres) aliments» podran obrir de 7 a 9 del matí.

A més, segons l'ordenança, qualsevol persona que es trobi sense mascareta en públic haurà de pagar una multa de 100 rupies nepaleses (0,8 dòlars) i els infractors de la restricció de moviment hauran de desemborsar 200 rupies (1,71 dòlars).

L'incompliment dels protocols de seguretat de covid-19 com organitzar festes, grans reunions, protestes i mítings es castigarà amb fins a sis mesos de presó o 300.000 rupies de multa (uns 2.500 dòlars) o ambdues.

Després de diversos mesos de casos diaris relativament baixos a Nepal, les infeccions van augmentar ràpidament a mitjan abril, passant de 150 al dia a principis d'aquest mes a més de 8.000 des del 5 de maig.

El dimecres, Nepal va informar de 6.677 nous casos de coronavirus, la qual cosa eleva el recompte d'infeccions des de l'inici de la pandèmia a 535.525, mentre que després de 169 morts durant l'última jornada, el total es va situar en 6.845 morts.

tracking