Diari Més

Una empresa asturiana crea un sistema per eliminar el coronavirus en 0,02 segons

L'aire de les sales es pot netejar i es passa a una possibilitat de contagi d'un 5%

Imatge del SARS-CoV-2.

Aconsegueixen la primera imatge real del virus de la covid en 3 dimensionsNanographics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa asturiana ha realitzat el primer estudi en el qual s'analitza com actua el SARS-CoV-2 projectant-lo en llum ultraviolada i, a més, el temps que triga a desactivar l'esmentat virus.

De fet, l'ús de llum ultraviolada per acabar amb virus i bacteris no és una gran novetat, ja que és conegut per tot el món científic.

L'empresa Luminalia ha desenvolupat uns «equips i una patent que ens permet se punters en l'ús d'aquesta tecnologia per atacar a la covid», tal com ha explicat el director de Desenvolupament de Negoci, Luis Prada.

«Multipliquem per quatre la radiació utraviolada dins d'una cambra tancada que es pot utilitzar en presència de dues persones i això ens permet eliminar el virus en 0,02 segons», diu Prada.

Un exemple és el que succeeix en una sala de la seva empresa: «En el moment en el qual hi entren persones, es detecta que hi ha monòxid de carboni i el sistema comença a funcionar automàticament per tractar l'aire», diu el responsables de l'empresa.

Tot seguit, «recollim l'aire, el passem pels nostres sistemes i desactivem el virus que conté per, després, tornar-lo a la sala». D'aquesta manera, «passem d'una probabilitat de contagi del 40% al 5%», diu.

tracking