Diari Més

S'amplia fins l'agost el termini per demanar ajudes al lloguer per la pandèmia

Es tracta de préstecs avalats per l'Estat per llars en vulnerabilitat a causa del coronavirus

Imatge d'arxiu d'un habitatge en lloguer.

Els catalans han de dedicar, de mitjana, la meitat del seu sou a pagar el lloguer de l'habitatgeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Executiu ha acordat novament prorrogar els terminis per a sol·licitar (9 d'agost) i formalitzar (9 de setembre) els préstecs avalats per l'Estat per a fer front al lloguer de l'habitatge habitual en les llars que es trobin en una situació de vulnerabilitat a causa de la pandèmia de coronavirus.

Aquesta decisió s'ha adoptat atenent l'evolució actual de la pandèmia, a la vulnerabilitat que aquesta pugui generar en els arrendataris d'un habitatge habitual, a la seva «més o menys» incerta projecció en els pròxims mesos i en coordinació amb la finalització de l'estat d'alarma, segons es publica al Boletín Oficial del Estado (BOE).

Per tot això, assenyala el Govern, es fa recomanable tornar a modificar els últims terminis fixats i prorrogar-los fins al 9 d'agost de 2021 i el 9 de setembre de 2021, respectivament.

En concret, el termini per a sol·licitar els préstecs avalats i subvencionats per l'Estat s'ha estès fins al 9 d'agost, una data que podrà ser prorrogada fins al 31 d'agost a proposta de la Comissió de Seguiment prevista en el conveni entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l'ICO.

Per part seva, el termini per a formalitzar aquests préstecs s'estén fins al 9 de setembre i podrà ser prorrogat fins al 30 de setembre.

El conveni amb l'ICO desenvolupa una línia d'avals, amb cobertura de l'Estat, a fi que les entitats de crèdit puguin oferir ajudes transitòries de finançament per a fer front al lloguer d'habitatge habitual en les llars que es trobin en situacions de vulnerabilitat social i econòmica a conseqüència de l'expansió de la covid-19.

L'ajuda consisteix en l'aval i la bonificació total de despeses i interessos per al sol·licitant, que haurà de demanar-lo davant l'entitat de crèdit.

tracking