Diari Més

Espanya rebrà 93,96 milions de dosis de Pfizer entre els anys 2022 i 2023

Montero ha destacat que Espanya està al capdavant dels països d'Europa en ritme de vacunació, amb més de 8 milions de persones vacunades

Pla detall de dosis de la vacuna de Pfizer contra la covid-19.

El contracte amb Pfizer estipula un preu de 15,50 euros per dosi i eximeix la companyia de responsabilitatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha anunciat que Espanya rebrà 93,96 milions de dosis de vacunes dePfizerper fer front a lacovidentre desembre de 2021 i juny de 2023, una quantitat que «és aproximadament el doble de la població diana, per la qual cosa se seqüencia en dos anys».

Així ho ha dit Montero en roda de premsa al final del Consell de Ministres en la qual ha detallat que a l'abril es va iniciar un tercer procés de negociació per part de la UE amb la farmacèutica per a l'adquisició de 900 milions de dosis entre els anys 2022 i 2023.

A més, l'acord contempla la possibilitat d'adquirir 900 milions més de dosis «si incloem tant la vacuna original com qualsevol altra adaptació que es pugui desenvolupar en el futur per a acollir a les noves variants».

Montero ha recordat que la vacuna dePfizerva ser la primera a ser autoritzada a la UE i de les primeres en demostrar la seva capacitat de poder augmentar la producció i flexibilitzar les dates de lliurament previstes per als diferents països, «per la qual cosa està servint per a impulsar la campanya de vacunació tant a Europa com a Espanya».

Montero ha destacat la bona evolució a Espanya de la pandèmia en tots els seus indicadors, encara que ha advertit que la població mes jove és la que ara ingressa als hospitals, «un grup no immunitzat», ha dit, per la qual cosa ha demanat que no es baixi la guàrdia «en les setmanes que queden fins aconseguir la immunitat de grup».

Ha subratllat que Espanya està al capdavant Espanya dels països d'Europa en ritme de vacunació, amb més de 8 milions de persones amb les dues dosis inoculades i el 35% amb almenys una.

«La velocitat de creuer es mantindrà per complir l'objectiu que a finals d'estiu el 70% de la població estigui vacunada i s'hagi aconseguit la denominada immunització de grup».

tracking