Diari Més

Simón diu que els majors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca poden rebre la segona de Pfizer, si cal

El responsable d'emergències sanitàries ho planteja en cas que faltin dosis de la vacuna anglosueca

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitèries (CCAES), Fernando Simón.

Simón diu que els majors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca poden rebre la segona de Pfizer, si calEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Ministeri de Sanitat Fernando Simón ha assenyalat aquest dilluns que «en principi» hi ha dossi d'AstraZeneca suficients per a tots els que han rebut una primera, encara que ha obert la porta a valorar la possibilitat d'administrar una segona de Pfizer també als majors de 60.

En la seva habitual roda de premsa dels dilluns, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha recordat que el ritme de lliuraments de la farmacèutica «ha estat una miqueta irregular», per la qual cosa «no podem garantir amb certesa que puguin arribar en la data».

Durant el primer trimestre, la companyia havia d'haver enviat al 12.232.200 vacunes, però han arribat 5.713.800; d'elles, s'han administrat 4.933.423, i només 672 persones han completat la pauta.

Atesos aquestes dades, i si el laboratori completa el lliurament, «en principi no hauria d'haver-hi problema» per a cobrir a tots els que han rebut una primera puntxada de Vaxzevria (nom comercial d'AstraZeneca), siguin majors o menors de 60 anys.

Simón ha explicat que la Comissió de Salut Pública va decidir completar amb Pfizer, que a més presenta una millor resposta a les variants, la immunització dels menors de 60 anys davant l'aparició de casos molt poc freqüents de trombes associats a trombocitopènia (baixada de plaquetes).

No obstant això, i davant «la situació excepcional» que han viscut els gairebé dos milions de treballadors essencials menors de 55 que van ser vacunats, s'oferirà «sota la seva responsabilitat» a aquells que no vulguin Pfizer la possibilitat de completar la seva pauta amb AstraZeneca.

«Si hi ha un número molt important de menors de 60 anys que vulguin la segona dosi d'AstraZeneca caldrà valorar si potser als majors de 60 hauries que oferir-los una altra vacuna», ha apuntat abans d'informar que la seva citació i la logística correspon organitzar-lo a les comunitats autònomes.

tracking