Diari Més

El Govern del Regne Unit insta als britànics a no viatjar a Espanya

«No hi vagin tret que sigui imprescindible»

Anne-Marie Trevelyan.

El Govern del Regne Unit insta als britànics a no viatjar a EspanyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària d'Estat d'Empresa del Regne Unit, Anne-Marie Trevelyan, ha instat aquest dilluns als britànics a no viatjar a Espanya, excepte en cas d'emergència, després que el Govern de Pedro Sánchez hagi eliminat les restriccions d'entrada per als visitants d'aquest país.

En declaracions a Sky News, Trevelyan ha recordat que el primer ministre, Boris Johnson, «ha estat clar» en què no es poden fer viatges d'oci o vacances a destinacions incloses en la llista ambre de l'Executiu britànic, entre ells Espanya, França o Itàlia.

Mentre que els països en «verd» o amb baix risc de covid estan exempts de quarantena, els viatgers a llocs en «ambre» han d'aïllar-se deu dies i fer-se un mínim de dues proves diagnòstiques al seu retorn al Regne Unit, mentre que els destins en «vermell» requereixen fer quarantena en un hotel.

«La realitat és que, en aquests moments, els països en ambre no compleixen els criteris establerts pels nostres científics per a passar a ser verds», ha afirmat la política, que ha mostrat la seva confiança que això pugui canviar «al seu temps».

«La recomanació continua sent: no hi vagin tret que sigui imprescindible, i recordin que, si hi van, hauran de fer una quarantena de deu dies i això serà supervisat», ha declarat.

Pas a la llista «verda»

Per part seva, el secretari d'Estat de Turisme del Govern espanyol, Fernando Valdés, ha dit en declaracions també a Sky News que confia que, gràcies a l'avanç de la vacunació i la baixa incidència del virus en part del seu territori, Espanya pugui ser afegida a la llista verda en la pròxima revisió de Londres, a principis de juny.

tracking