Diari Més

Moderna demanarà a la UE que autoritzi la seva vacuna pel grup de 12 a 17 anys

90 milions de persones ja s'han vacunat amb Moderna

Pla detall de la vacuna Moderna.

vacuna ModernaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El laboratori estatunidenc Moderna presentarà a inicis del mes de juny una demanda d'autorització a l'Agència Europea del Medicament (AEM) perquè la seva vacuna pugui ser utilitzada per als adolescents de 12 a 17 anys.

El seu conseller delegat, el francès Stéphane Bancel, ho ha anunciat en una entrevista publicada aquest diumenge a Le Journal du Dimanche, en la qual justifica la ràpida obertura de la vacunació per a aquest grup d'edat per a protegir-se amb la immunitat col·lectiva davant el risc d'una eventual nova ona epidèmica.

Segons ell, «l'ideal» seria protegir aquests adolescents «abans de finals d'agost. Si no es vacuna massivament, no es pot descartar el risc d'una quarta onada».

Bancel afirma que caldrà donar una tercera dosi de record a les persones que ja van ser vacunades, començant «des del final de l'estiu» amb els grups de risc als quals se'ls va inocular al començament d'any, i en particular amb les persones que viuen en residències.

Adverteix que «dos o tres mesos de retard suposaria nombroses hospitalitzacions i morts».

Al final –afegeix– «tots els adults, fins i tot els joves» hauran de rebre una dosi de record «per a protegir les persones fràgils no vacunades» en nom del principi de precaució.

Encara que creu que la vacuna de Moderna ofereix immunitat durant un període d'un a tres anys, «l'arribada de variants augmenta el nivell de l'amenaça».

Bancel afirma que la seva empresa podria produir 3.000 milions de dosis anuals, la qual cosa unit als 4.000 milions que té previst fabricar Pfizer-BioNTech, donaria dosis suficients per a vacunar a tots els habitants de la Terra amb una dosi.

És una de les raons que dona per a oposar-se a la suspensió de les patents de les vacunes. També insisteix que sense les patents el seu laboratori no hauria aconseguit en els mercats els 1.800 milions de dòlars amb els quals va desenvolupar la tecnologia de l'ARN missatger.

A més, recorda que ara només Pfizer i Moderna tenen capacitat en el món per a produir vacunes amb ARN missatger. Si se suspenguessin les patents, els altres fabricants haurien de comprar màquines i contractar personal especialitzat, i amb el temps necessari per a fer-lo no hi hauria avanços en la immunització enguany.

Ara com ara, 90 milions de persones a tot el món han rebut les dues dosis de Moderna.

tracking