Diari Més

Les vacunes són altament efectives contra la variant índia després de la segona dosi

AstraZeneca necessita més temps per aconseguir la seva màxima efectivitat

Imatge d'arxiu de la vacuna d'AstraZeneca.

Mor de trombosi una sanitària noruega dos dies després de ser vacunada amb AstraZenecaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vacunes contra la covid-19 fabricades per Pfizer i AstraZeneca són ambdues altament efectives contra la nova variant índia del coronavirus, oferint un 88% i un 60% de protecció respectivament després d'administrar-se la segona dosi, segons un estudi divulgat avui per l'organisme públic sanitari Public Health England (PHE).

La recerca, que es va desenvolupar entre el passat 5 d'abril i el 16 de maig, va determinar que tant el preparat de Pfizer com el desenvolupat per AstraZeneca eren gairebé igual d'efectius contra la malaltia simptomàtica provocada per la variant índia –o B1617.2– com davant de la variant de Kent després d'una segona dosi.

Les troballes van ser qualificades pel ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, de «revolucionàries».

L'estudi va demostrar que la fórmula de Pfizer va proporcionar una efectivitat del 88% davant de la malaltia simptomàtica ocasionada per la mutació índia dues setmanes després de la segona dosi, enfront del 93% d'efectivitat que va mostrar contra la de Kent.

Els experts van veure que en el cas de AstraZeneca, la injecció va oferir un 60% d'efectivitat davant la variant índia comparat amb el 66% enfront de l'anglesa.

Tots dos preparats van proporcionar un 33% d'efectivitat contra la malaltia simptomàtica davant la variant índia tres setmanes després de la primera dosi, en contrast amb l'aproximadament un 50% contra la de Kent.

Segons aquestes dades, en el cas de la vacuna de AstraZeneca es necessita més temps perquè el preparat aconsegueixi la seva màxima efectivitat.

tracking