Diari Més

Macroglòssia o llengua gegant: l'estrany símptoma de la covid d'un pacient que no podia parlar o menjar

S'ha registrat gairebé una desena de casos i els metges investiguen les causes

El pacient amb els cirurgians abans de l'operació

Macroglòssia o llengua gegant: l'estrany símptoma de la covid d'un pacient que no podia parlar o menjarUT HEALTH SHCOOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns pacients que han passat la covid-19 estan desenvolupant macroglòssia, una condició que fa que la seva llengua s'expandeixi permanentment tant que no puguin parlar ni menjar.

El doctor JamesMelville, un dels principals investigadors de l'afecció, coneix almenys nou casos en els quals un pacient amb Covid-19 va desenvolupar aquesta afecció.

«En realitat, és una afecció relativament comuna, però no en el grau d'aquests pacients. Aquests són els que considerem macroglòssia massiva o gegant i són extremadament rars», va dirMelville.

Un dels pacients que va tractar, Anthony Jones, es va despertar després de sobreviure a un cas crític de Covid-19, que el va deixar connectat a un ventilador, amb la llengua inflada a diverses vegades la seva grandària normal.

Finalment s'ha recuperat, però el doctorMelvillei altres metges segueixen desconcertats sobre què podria causar la rara complicació.Melvilleva tractar els dos primers casos de macroglòssia relacionada amb covida principis de la pandèmia, l'any passat.

Hi ha hagut set nous casos de l'afecció relacionada amb covid-19 des de llavors, cadascun dels quals és la versió massiva i rara de l'afecció. Un cas va ser el d'Anthony Jones, un home de Houston (Texas) que va desenvolupar l'afecció després de ser hospitalitzat amb el virus.

Jones va haver d'usar un ventilador, i quan es va despertar després del tractament, la seva llengua estava tan inflada que no podia parlar ni menjar. Els metges de Jones ho van posar boca avall per a alleujar part de la tensió en els seus pulmons, però això només va empitjorar la seva llengua.

El doctorMelvilleva haver de realitzar una cirurgia per a reduir l'enorme grandària de la llengua de Jones i alleujar la inflamació. L'operació va ser un èxit, però encara es desconeix com es va produir. No obstant això,Melvilleté algunes conjectures sobre com succeeix.

Creu que la inflamació es deu a les mateixes raons per les quals altres òrgans del cos d'una persona poden inflamar-se i inflar-se després de contreure el virus.

Melvilleestà treballant per a trobar quins altres factors es combinen amb Covid-19 per a causar la inflor de la llengua. Les causes típiques de la macroglòssia inclouen vessaments cerebrals i estar ficat al llit boca avall durant molt de temps, com ho estava Jones quan era a l'hospital.

La macroglòssia causada per Covid-19 no desapareix naturalment per si sola i requereix el tractament d'un especialista. Alguns pacients han necessitat una sonda en l'estómac per a menjar, ja que no podien menjar aliments amb l'afecció. S'espera que Jones es recuperi per complet i a poc a poc podrà recuperar la seva capacitat per a parlar amb el temps.

tracking