Diari Més

Les vacunes contra la covid-19 no funcionen tan bé en persones amb aquestes afeccions

Estudis revelen que els immunodeprimits tenen menys probabilitats de desenvolupar immunitat contra la malaltia

Pla detall de la vacuna Moderna.

vacuna ModernaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació global contra el coronavirus serà el punt decisiu per a la fi de la pandèmia en el món, però no tot és tan senzill: diferents estudis revelen que hi ha pacients els quals la vacuna no protegeix tant com en uns altres.

Tal com recullGizmodo, diversos estudis revelen que les persones immunodeprimides tenen menys probabilitats de desenvolupar immunitat contra el coronavirus després de ser vacunades.

Encara que ja se sospitava que això passaria abans de la creació de les vacunes, ara se sap que el virus pot causar malalties més greus i sobreviure molt més temps en persones immunodeprimides, a causa de la resposta immune més feble generada en contra seva.

Aquest mateix motiu pot provocar també que els immunodeprimits que han passat la malaltia siguin més susceptibles a la reinfecció, alguna cosa que en la resta de pacients es considera rar.

Un dels estudis va analitzar a centenars de receptors de trasplantaments d'òrgans. La recerca va demostrar que només el 15% produïa anticossos contra el coronavirus després de la primera dosi d'una vacuna deARNm. Amb la segona dosi, només el 54% ho va fer.

Encara que els anticossos no són l'únic indicador d'immunitat, altres recerques han provat que la gran majoria de les persones, després d'una infecció o vacunació, creen anticossos i tenen una immunitat sòlida.

Els científics expliquen que els receptors de trasplantaments d'òrgans i les persones amb afeccions com uns certs càncers han de prendre medicamentsinmunosupresorso tractaments com a radiació que afebleixen artificialment el seu sistema immunològic.

La qüestió és que també hi ha persones que neixen o desenvolupen deficiències immunològiques que afebleixen la capacitat del cos per a generar una resposta immunitària eficaç a la infecció o a la vacunació. Així, es creu que al voltant de 10 milions d'estatunidencs estan immunodeprimits d'alguna manera, la qual cosa els deixa en major risc de patir un quadre greu de Covid-19 fins i tot després de ser vacunats.

«El risc és molt diferent per a les persones en la meva situació. Per tant, m'estic desembolicant en el meu dia a dia com si no estigués immunitzat», va dir MariaHoffman, receptora d'un trasplantament de ronyó, al Washington Post.

Els experts creuen que les vacunes de reforç poden millorar la situació d'aquestes persones immunodeprimides. Però algunes veus s'han alçat ja als Estats Units contra la relaxació de mesures proposada per les CDC, com la no obligatorietat de les mascaretes en els ja vacunats, perquè poden posar en perill als immunodeprimits.

tracking