Diari Més

Consum

La nova factura de la llum estableix tres franges horàries i preus diferents

El nou sistema entrarà en vigor el proper 1 de juny

Nou sistema de facturació segons les franges horàries.

La nova factura de la llum estableix tres franges horàries i preus diferentsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper 1 de juny entrarà en vigor a Espanya una nova forma de facturació de la llum on cada consumidor pagarà segons el nivell de tensió al qual està connectat i en funció de la franja horària en que es consumeixi. Les noves franges horàries es dividiran en tres: punta, plana i vall.

El canvi de tarificació només afectarà una part de la factura, la part regulada: els peatges i càrrecs. Els peatges serveixen per pagar el transport i la distribució de l'electricitat fins a casa, i els càrrecs serveixen per pagar altres conceptes inclosos a la factura com les primes a les renovables, o el dèficit de tarifa, etc.

A partir d'ara, a tots els consumidors se'ls aplicarà la discriminació horària. D'aquesta manera, posar la rentadora a l'hora punta serà més car que a l'hora vall.

Les franges horàries establertes seran:

  • Hores punta, les més cares. S'aplicaran els dies laborables de 10a 14 h.i de 18a 22 h.
  • Hores planes, més barates. S'aplicaran els dies laborables de 8a 10 h., de 14 a 18 h.i de 22a 00 h.
  • Hores vall, les més barates. S'aplicaran els dies laborables des de les 00h. fins a les 08 h.i també tots els caps de setmana i festius.

A partir de l'1 de junyels consumidors domèstics podrancontractar dues potències diferents: una per als períodes punta iplansiuna altra per al períodevall. L'objectiu d'aquest nou sistema és fomentar el trasllat el consum elèctric de les hores de màxima demanda ad'altres en que les xarxes de transportidistribucióestiguin menys saturades.

D'aquesta manera, la potència punta es comptabilitzarà de dilluns a divendres de les 08h. fins a les 00 h.de la matinada i la potència valls'aplicarà els laborables des de les 00 h.de la matinada fins a les 8 del matí i també els caps de setmana i els festius.

L'OCU només preveu unestalvi per als consumidors domèstics de «cinc euros anuals»i sempre i quan es modifiquin els hàbits de consum.El cap de setmana serà quan menys es pagarà.

tracking