Diari Més

El Regne Unit anuncia un «radar global de pandèmies» per a rastrejar el virus

L'OMS coordinarà el programa per «identificar, traçar i compartir dades sobre noves variants»

Imatge d'arxiu del primer ministre britànic, Boris Johnson.

El Regne Unit anuncia un «radar global de pandèmies» per a rastrejar el virusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va anunciar aquest dijous la creació d'un «radar global de pandèmies» per a identificar variants del coronavirus i altres patògens emergents, un projecte que posarà en marxa juntament amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i altres nacions.

Abans del cim de Salut Global que l'OMS celebra a Roma el divendres, Johnson va mantenir una conversa amb el director general d'aquest organisme,TedrosAdhanomGhebreyesus, per a abordar els següents passos a donar per a combatre la pandèmia, va assenyalar en un comunicat DowningStreet, despatx oficial del cap de Govern britànic.

L'OMS, en col·laboració amb la fundació britànicaWellcomeTrust i altres socis internacionals, coordinarà el programa per a «identificar, traçar i compartir dades sobre noves variants del coronavirus i vigilar la resistència a les vacunes en la població», va detallar aquesta nota.

«El món mai ha de ser sorprès de nou per un virus que es propaga entre nosaltres sense supervisió. Necessitem construir un sistema de vigilància de malalties d'acord amb el segle XXI, que permeti compartir dades en temps real, fer seqüències genètiques ràpidament i donar respostes», va afirmar Johnson.

Un «radar global de pandèmies» permetrà identificar «patògens emergents» i facilitarà «el ràpid desenvolupament de les vacunes i els tractaments necessaris», va agregar.

El director general de l'OMS va subratllar per la seva part que la covid-19 ha evidenciat «la vital necessitat d'un sistema robust i modern per a mantenir al món per davant de les malalties emergents».

«El Regne Unit ha establert un sòlid exemple de vigilància i seqüenciació de patògens, així com de desenvolupament de vacunes», va esgrimirGhebreyesus, que va celebrar que el Govern britànic «vagi a col·laborar amb l'OMS i enfortir la vigilància global».

tracking