Diari Més

La covid també ha accentuat els problemes de disfunció erèctil

Es posa en marxa un web d'assessorament per una patologia que afecta la meitat dels homes majors de 50 anys

Especialistes han creat una web per donar suport als homes amb disfucions erèctils.

La covid també ha accentuat els problemes de disfunció erèctil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia de la covid també ha impactat per diferents motius en la disfunció erèctil, una patologia que afecta en major o menor grau al 50% dels homes majors de cinquanta anys.

A més, els homes amb major risc de tenir complicacions greus secundàries per aquest coronavirus són també els que tradicionalment presenten risc de disfunció erèctil.

«Això és, adults majors amb diabetis, malalties cardiovasculars, sobrepès, obesitat i/o múltiples comorbilitats».

Així ho ha explicat avui François Peinado Ibarra, cap del Servei d'Urologia de l'Hospital Quirón Ruber, en una roda de premsa semipresencial en la qual s'ha presentat la web 'soluciones-disfuncion-erectil.es'.

L'especialista ha indicat que és important considerar el paper de l'estrès afegit, l'ansietat i les implicacions per a la salut física en els homes amb aquesta disfunció durant la pandèmia.

Una altra dada a tenir en compte és que el coronavirus ha canviat radicalment les relacions socials en el món, tant per les restriccions imposades com per la sensació de por al contagi, i, en conseqüència, les relacions sexuals han sofert un «cop dur».

La disfunció erèctil pot deure's a nombrosos problemes mèdics associats a la reducció de la pressió sanguínia o al funcionament del sistema nerviós.

De fet, més del 80% dels homes que la pateixen poden trobar el seu origen en un problema o trastorn físic.

Aquesta patologia, ha referit al seu torn Eduard Ruiz Castañé, director del Servei d'Andrologia de la Fundació Puigvert (Barcelona), respon a moltes malalties com pot ser la diabetis, la hipertensió o l'absència d'una vida saludable, sense exercici físic i amb tabaquisme.

«Hi ha pacients als quals els costa entendre que la nicotina és vasoconstrictora, disminueix el flux sanguini i pot ser causa de la seva disfunció».

Ruiz Castañé ha apuntat que moltes vegades la disfunció erèctil pot ser un predictor d'algunes de les patologies ressenyades, d'aquí la importància que en atenció primària es pregunti als pacients sobre aquesta qüestió.

Per a acabar amb la desinformació i el tabú, tots dos metges, al costat del doctor Javier Romero-Otero, cap de Servei Urologia a HM Hospitals i el 12 de Octubre, han presentat la nova web en la qual es dóna una visió integral d'aquesta patologia amb especialistes en andrologia, cardiologia, neurologia, endocrinologia, atenció primària i infermeria.

tracking