Diari Més

Un test del CSIC diferencia a les persones vacunades de les que han patit la covid-19

Detecta tres tipus d'anticossos i quatre proteïnes del virus SARS-CoV-2 amb una sola mostra de sang  

Laboratorio del CNB-CSIC

Un test del CSIC diferencia a les persones vacunades de les que han patit la covid-19CSIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d'investigadors del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), en col·laboració amb els laboratoris d'lmmunostepa Salamanca, ha desenvolupat un nou test d'anticossos capaç d'identificar, quantificar i diferenciar els anticossos produïts per la vacunació i infecció natural de covid-19. El test només necessita unasolamostra de sang i té una fiabilitat de mésdel 99%.

Mitjançant una petita mostra de sèrum o plasma s'obté una informació molt completa de la resposta immunològica enfront del virus i se simplifica enormement la manipulació.

A diferència de la majoria d'altres test comercialitzats, que avaluen un únic tipus d'antigen, aquest test permet diferenciar a les persones que han sofert la infecció de covid-19 de les quals ja han estat vacunades. «Després de la vacunació només es produeixen anticossos enfront de la proteïna emprada en la vacuna (la proteïnaSpikei el seu dominiRBD), mentre que en una persona que ha sofert la infecció també es generen anticossos contra les proteïnesMproi laNP», explicaJosé Miguel RodríguezFrade, investigador delCNB-CSIC.

El test també detecta tres tipus d'anticossos, la qual cosa permet conèixer el moment de la infecció en el qual es troba el pacient: laIgM(immunoglobulina M), la primera que es genera després de la infecció, indica que l'individu està iniciant la resposta a la malaltia; laIgG(immunoglobulina G) es produeix en un moment més avançat de la infecció i pot perdurar en el temps, informant, fins a mesos després que un individu ha patit la malaltia; i la immunoglobulina A (IgA), que es troba més localitzada en les superfícies mucoses com les vies respiratòries, encara que es detecten també en el sèrum del pacient.

Es preveu que el mes de maig disposin del test les unitats de recerca, els laboratoris clínics i els hospitals espanyols.

tracking