Diari Més

Un estudi revela com la covid pot alterar una funció vital del cervell

Troben relació entre una cosa i l'altra

Els estudis milloren la capacitat del cervell, però no impedeixen el seu envelliment.

Un estudi demostra que estudiar no aconsegueix frenar l'envelliment i la reducció del cervellPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagiats que han rebut teràpia amb oxigen i experimenten febre mostren un nivell reduït de matèria grisa en la xarxa frontal-temporal del cervell, segons un estudi publicat a la revista Neurobiology of Stress.

Aquesta investigació va destapar que un menor volum de matèria grisa en l'esmentada part del cervell es va associar amb un major nivell de discapacitat entre pacients de coronavirus.

Per poder arribar a aquesta conclusió, es van analitzar proves de 120 pacients neurològics, dels quals 58 patien el patogen i 62 no.

Van detectar «anomalies en les imatges cerebrals que van sorgir com a resultat del mal i que els pacients amb nivells més alts de discapacitat tenien un menor volum de matèria grisa en les regions frontals del cervell».

Una de les investigadores, Kuaikuai Duan, va determinar que «estudis anteriors han examinat com el cervell es veu afectat pel coronavirus mitjançant un enfocament d'una única variable, però el nostre és el primer a fer servir un enfocament multivariable basat en dades per vincular els canvis amb característiques específiques de la covid, com ara febre i falta d'oxigen». Per altra banda, Vince Calhoun, un altre dels investigadors, va dir que «cada vegada es documenten més complicacions neurològiques en pacients de covid».

tracking