Diari Més

Experts alemanys aposten per una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus

Noves possibles variants posen en alerta les autoritats sanitàries

Una infermera prepara una vacuna de Pfizer.

Experts alemanys aposten per una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries alemanyes consideren que possiblement serà necessari una nova dosi de la vacuna del coronavirus l'any vinent, en línia amb el que ja havien apuntat alguns dels fabricants.

El president de la Comissió Permanent de Vacunació (Stiko) alemanya, Thomas Mertens, va advertir en una entrevista publicada aquest diumenge pels mitjans del grup «Funke» que «les vacunes actuals contra el coronavirus no seran les últimes».

«En principi hem de preparar-nos perquè probablement l'any que ve tots haurem de refrescar la nostra protecció immunològica», va indicar.

No obstant això, Alemanya encara no ha pres cap decisió sobre aquest tema, a l'espera del que vagin indicant els estudis immunitaris que s'estan realitzant a la població vacunada. Els responsables de Sanitat en el govern central i els «Länder» acostumen a assumir les recomanacions de la Stiko.

En declaracions també a aquest grup mediàtic, l'expert sanitari del Partit Socialdemòcrata (SPD), Karl Lauterbach, va assenyalar en aquest mateix sentit que sembla que la immunitat de les actuals vacunes dura al voltant de sis mesos.

Mertens va advertir que el record d'uns certs casos pot convertir-se en una necessitat urgent si sorgeixen variants per a les quals algunes vacunes no siguin eficaces. Llavors caldria adaptar aquestes fórmules a les mutacions i vacunar novament als immunitzats amb elles.

Va citar les d'AstraZeneca i Johnson & Johnson, que s'han demostrat menys efectives amb la variant detectada en primer lloc a Sud-àfrica.

Les farmacèutiques Pfizer i BioNTech, desenvolupadores d'una de les vacunes contra la covid, van avançar ja recentment que podria ser precisa almenys una tercera dosi de la seva fórmula a l'any de la primera per a reforçar la immunitat.

tracking