Diari Més

Combinar Pfizer amb AstraZeneca és segur i protegeix contra la covid, segons l'estudi de Sanitat

Combivacs es va posar en marxa de manera urgent per a recolzar la decisió de barrejar dosis

La consellera de Salut, Alba Vergés, mirant com administren una vacuna a un home al punt de vacunació massiva del Palau d'Esports Catalunya de Tarragona.

Segueix pujant la pressió hospitalària a Tarragona i l'Ebre malgrat la millora de les xifres de vacunacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Administraruna segona dosi dePfizerals vacunats menors de 60 anys ambAstraZenecagenera una resposta immune important i segura, sense que es produeixin símptomes greus ni que generin hospitalització. Aquesta és la conclusió a la que haarribat l'estudiCombivacsrealitzat per l'Instituto de Salud Carlos III, en el que han participat 600 voluntaris en cinc hospitalsespanyoles.

Segons els resultats de la fase II, la combinació dels dos fàrmacsincrementa elsanticossos entre 30 i 40 vegades més als set dies. Entre els seusefectes adversos hi ha:dolor al lloc de la punxada (88%);mal de cap o malestar general (40%);nàusees (10%); esgarrifances (25%) i febre (2,5%).

L'estudi s'ha dut a terme a l'Hospital Cruces, a Bilbao; elClínici el Vall d'Hebron, de Barcelona; el Clínico San Carlos i La Paz, a Madrid.

Combivacs se puso enmarxaper a recolzar al Govern i les comunitats autònomes a l'hora de decidir si s'utilitzava una dosi dePfizerper a completar la vacunació dels menors de 60 anys que havien rebut la primera d'AstraZeneca. Aquesta tarda la Comissió de Salut Pública valorarà com procedir.

tracking