Diari Més

Nova York aixeca la restricció de dur mascareta a les persones que ja estan vacunades

La normativa entrarà en vigor aquest dimecres

Andrew Cuomo, governador de Nova York.

Nova York aixeca la restricció de dur mascareta a les persones que ja estan vacunadesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estat de Nova York deixarà d'exigir a partir d'aquest dimecres als vacunats contra la covid-19 l'ús de màscares en espais públics, excepte en el transport públic, en els col·legis i alguns altres llocs, en sintonia amb les recents recomanacions dels Centres de Control i Prevenció de Malalties dels EUA (CDC, en anglès).

«A partir del dimecres, l'estat de Nova York adoptarà les noves recomanacions de les CDC en relació a les màscares i el distanciament social per a la gent vacunada», va dir el governador, AndrewCuomo, en la seva roda de premsa diària.

El governador va advertir que el seu ús continuarà sent obligatori en residències d'ancians, presons i centres d'acolliment i que en recintes privats es podrà continuar demanant el seu ús.

Cuomova apuntar durant la roda de premsa, que el 52,2% de les persones adultes de Nova York ja estan totalment immunitzades i que el 61,9% ha rebut almenys una dosi.

El passat 13 de maig, la directora dels CDC,RochelleWalensky, va assegurar que «tot aquell que estigui completament vacunat pot participar en activitats a l'interior i l'exterior, grans i petites, sense haver de portar màscara o guardar una distància física. Si està completament vacunat, pot començar a fer les coses que va deixar de fer per la pandèmia».

SegonsWalensky, el retorn a la normalitat als Estats Units és possible perquè les vacunes contra la covid-19 han demostrat la seva eficàcia i han aconseguit reduir el nombre de contagis.

Cuomova anunciar aquest dilluns que l'índex de positivitat en l'estat de Nova York es va situar ahir en el 1,26%, dia en què 11 persones van morir en l'estat a conseqüència de la covid-19.

Les autoritats novaiorqueses han assegurat que el pròxim 1 de juliol es procedirà a l'aixecament gairebé total de les restriccions imposades des de la irrupció de la pandèmia.

En aquest sentit, el passat 3 de maig es va anunciar un nou paquet de mesures per a recuperar de manera escalonada la normalitat.

En el marc d'aquesta desescalada, que porta en actiu mesos, avui, el metre de la ciutat de Nova York ha recuperat el seu servei de 24 hores, després de més d'un any de tancament nocturn per a la neteja i desinfecció dels seus vagons.

Però a més, com a part d'aquesta iniciativa, a partir d'aquest dimecres s'acabaran les restriccions d'aforament que han imperat per a l'hostaleria, l'oci i molts altres negocis com a botigues minoristes, gimnasos o perruqueries.

Els restaurants deuran, no obstant això, mantenir la distància social de dos metres, tret que comptin amb mampares que aïllin als comensals.

Les noves normes a Nova York han estat coordinades amb els veïns estats de Nova Jersey i Connecticut i eleven també el límit de participants en reunions a l'aire lliure de 200 a 500 persones i en interiors de 100 a 250.

Els grans recintes -des d'estadis a teatres- podran superar aquestes xifres si exigeixen proves de vacunació o tests negatius i tenen espai per a mantenir les distàncies requerides.

tracking