Diari Més

Turisme

El Regne Unit permet una altra vegada els viatges a l'estranger

També s'ha autoritzat la reobertura de l'hostaleria en interiors i les reunions socials

Un dels aeorports londinencs.

El Regne Unit permet una altra vegada els viatges a l'estrangerEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit autoritza des d'aquest dilluns una altra vegada les abraçades entre familiars, els viatges a l'estranger i la reobertura de l'hostaleria en interiors, després de gairebé cinc mesos de restriccions per contenir la covid-19.

El país inicia aquest dilluns aquest nou pas en la desescalada, malgrat la inquietud de les autoritats per l'expansió de la variant índia de lacovid, sobretot, al nord d'Anglaterra.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va demanar anit una «dosi de precaució» de cara al retorn dels contactes socials i va dir que «cadascú ha de contribuir» a evitar la propagació i recordar el missatge de «mans, cara, espai i aire fresc».

El conseller delegat de British Airways (BA), SiguinDoyle, va dir aquest dilluns, en declaracions a la BBC des de l'aeroport londinenc de Heathrow, que la pandèmia «ha estat dura per a la nostra gent».

«És fantàstic veure una altra vegada avui a tot el nostre personal, que vol rebre als nostres clients i estan animats de formar part de la reconstrucció de l'aviació», va afegir.

A Anglaterra, els «pubs», bars i restaurants podran servir als seus clients en interiors, mentre que la gent de dues llars diferents podran reunir-se en interiors, fins a un màxim de sis persones, en tant que reobriran museus, cinemes, teatres, estadis esportius, àrees de jocs per a nens i hotels.

A Escòcia, la gent podrà reunir-se en interiors, fins a un màxim de sis persones, mentre que «pubs» i restaurants estan autoritzats a servir alcohol en interiors fins a les 21.30 GMT.

Igual que a Anglaterra, els cinemes, teatres, centres de jocs podran reobrir des d'aquest dilluns a Escòcia, però només podran tenir en el seu interior fins a un màxim de cent persones.

A Gal·les també reobriran en interiors els «pubs» i restaurants i tornaran a tenir activitat els hotels, cinemes, museus i galeries, en tant que Irlanda del Nord revisarà les seves regles de confinament el pròxim 20 de maig.

tracking