Diari Més

Tecnologia

Amazon i Apple no cobraran més als seus subscriptors per la música de més alta qualitat

Conegut com a 'lossless' manté la qualitat original de la cançó sense comprimir-la

Els dos gegants de la tecnologia treballen contra el COVID-19

Apple i Google s'alien per a rastrejar els casos de coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amazoni Apple, propietàries de populars serveis de música en línia, han anunciat aquest dilluns la seva decisió de no cobrar un extra als seus subscriptors per a accedir a les versions de més alta qualitat d'àudio, el conegut com a estàndardlossless(sense pèrdues).

En el cas deAmazon, el seu serveiAmazonMusicja incloïa des de fa tempsMusicHD -amb cançons enlossless-a un cost addicional, però a partir d'avui mateix estarà disponible per a tots els seus subscriptors, també per a aquells que tinguin contractat el servei bàsic.

En paral·lel, Apple també ha anunciat que a partir de juny llançarà l'opció d'escoltar les cançons d'AppleMusicen qualitatlosslesssense cap cost addicional.

Lossless, que manté la qualitat original de la cançó sense comprimir-la, s'està convertint a poc a poc en el nou estàndard d'altíssima qualitat en la indústria musical, i tambéSpotifyté plans per a treure al mercat més endavant enguany una versió d'aquestes característiques, segons la premsa especialitzada.

Tant Apple comAmazonhan fiat al mercat de la música enstreaminggran part de la seva estratègia de futur, malgrat tractar-se d'un sector en el qual existeix una competència feroç i actors ja molt consolidats comSpotify.

A la fi d'abril, Apple va anunciar uns beneficis de 52.385 milions de dòlars (43.086 milions d'euros al canvi actual) en la primera meitat del seu exercici fiscal 2021, la qual cosa suposa un creixement del 56%, impulsat per un augment de les vendes de tots els seus productes i serveis, especialment de l'iPhone.

Amazon, per part seva, va obtenir uns guanys entre gener i març de 2021 que van aconseguir els 8.107 milions de dòlars (uns 6.670 milions d'euros al canvi actual), més del triple que els 2.535 milions reeixits en el mateix període de 2020, gràcies a l'enorme impuls reeixit durant la pandèmia de covid-19.

tracking