Diari Més

Neix una escola per a elaborar l'«aliment dels déus»

El cacau de Nicaragua s'ha establert com un dels millors del món per a fer xocolata

Fotografia que mostra diverses xocolates a Managua.

Neix una escola per a elaborar l'«aliment dels déus»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els últims anys el cacau de Nicaragua s'ha establert com un dels millors del món per a fer xocolates, i ara el país està a punt d'aconseguir un nou nivell amb la posada en marxa d'una escola on s'aprendrà a elaborar l'«aliment dels déus» de la Mesoamèrica precolombina.

Privilegiada amb un cacau de l'espècie trinitari, a vegades crioll, la llavor de Nicaragua sobresurt per una aroma i un sabor capaç de diferenciar-se fins i tot entre els menys experts.

Durant un exercici de tast amb inexperts, la xef xocolatera María José Tejero va demostrar com el cacau de Nicaragua permet produir xocolates «divines» sense més ingredients que la pròpia llavor.

El millor, segons la xef originària de Veneçuela, és que a Nicaragua hi ha suficient matèria primera i qualitat per a suplir de xocolaters al món, en aquest cas, través de l'escola Llavor CacauGroup.

«El que estem fent és obrir una casa matriu a Managua per a formar a futurs xocolaters, perquè Nicaragua té una cacau meravellós, d'una qualitat que en el món l'estan sol·licitant, i perquè ens sol·licitin xocolates hem de tenir xocolaters», va dir a Efe Tejero.

tracking