Diari Més

Un famós viròleg alemany pronostica com serà l'estiu

L'expert Christian Drosten es mostra optimista

Christian Drosten, director de virología de La Charité de Berlín.

El viròleg alemany de referència vaticina com serà la quarta ona i avisa: «Hi haurà molts infectats en poc temps»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El famós expert alemany ChristianDrostenfa un pronòstic de com serà l'estiu d'aquest any, després de l'evolució de la pandèmia i el procés de vacunació a tota Europa.Drostenésconegut principalment per ser un viròleg reconegut a Alemanya i pels seus vaticinispessimistes, però ara, ha canviat el seu punt de vista.

Drostenva ser entrevistat en el mitjà alemanyZDFon va ser preguntat sobre l'evolució de la pandèmia. Ell va respondre que elspropers mesosseran «bastant bons» i que «creu que de cara a juny veurem els efectes de la vacunació per primera vegada». Tot i que l'expert ha remarcat que «encara és massa aviatperquèes produeixi una eufòria total» i que s'ha de seguir lluitant contra la pandèmia de la covid-19.

De cara al juliol i l'agost

Tothom encara recorda com van ser els mesos d'estiu de l'any passat, endinsats a la segona ona de la pandèmia, això fa que l'atenció es torni a centrar als mesos de juliol i agost. Drosten apunta que es podran fer moltes activitats a l'aire lliure i reunions amb els amics:«de cara als propers mesos es pot permetre de nou moltes activitats a l'aire lliure, ja que estarem com els anglesos que porten una quota de vacunació més elevada». Drosten destaca que encara haurem de tenir«més compte» ja que«el procés de vacunació actual d'Europa no està tan avançat com Anglaterra».

De cara als mesos de tardor, el viròleg alemany destaca que«estarem tan lluny a Alemanya que es vacunarà a gran part de la població adulta. Després, en primer lloc, existeix aquesta idea d'immunitat col·lectiva. Crec que has de dir: la immunitat col·lectiva només significa que aquesta propagació incontrolada ja no passa. Llavors, si no fas res, explota. Això no tornarà a succeir llavors».

«Però això no significa que la malaltia ja no es transmeti o hagi desaparegut per complet. Això significa que encara hi haurà persones en la població que no estan vacunades. I corren un risc total d'infectar-se», matisa, sempre insistent en què és fonamental que no hi hagi relaxació.

Per a aquesta època de l'any ha destacat que serà fonamental com avanci el procés de vacunació, per exemple incloent ja als nens: «Crec que és molt bo que resulti que realment puguem vacunar als nens majors de dotze anys, que les coses van tan bé amb les vacunes. Ara cal fer estudis amb els nens més petits, ja estan en marxa».

tracking