Diari Més

L'OMS detalla les condicions per poder deixar la mascareta

El director d'Emergències Sanitàries de l'organisme recorda que s'ha de tenir en compte més factors a banda del nivell d'immunització existent

Primer dia de bars i restaurants oberts tarda vespre nit

bar, restaurant, terrassa, restauració, pandèmia, reobertura, horari, restriccions, Tarragona, coronavirus, covid-19, mascareta, reunions socials, clients, amics, trobadesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'avanç del procés de vacunació arreu del món està provocant que alguns territoris com Gibraltar, Israel, Estats Units o Nova Zelanda puguin arribar a relaxar tant les mesures de l'ús de les mascaretes i que s'aproximin a la vidaprepandèmica. L'OMS s'ha pronunciat i ha detallat les condicions necessàries a complir si es pretén deixar d'utilitzar aquest equip de protecció individual. Segons recull el mitjà As.

El director d'Emergències Sanitàries de l'organisme, MikeRyan, ha recordat que s'ha de tenir en compte més factors a banda del nivell d'immunització existent: «Amb alts percentatges de vacunació s'haurien de tenir baixos nivells de contagis comunitaris, però hi ha un període de transició mentre augmenten les immunitzacions i es redueix la transmissió».

Aquest dijous les autoritats federals dels Estats Units van dictaminar que les persones que han estat administrades amb les dues dosis de la vacuna poden anar pel carrer sense fer ús de la mascareta. Fins i tot, la mesura s'aplica a espais d'interior.Ryancritica indirectament la mesura i exposa que «mantenir mesures de seguretat pública mentre es vacuna el més ràpid possible col·loca als països en millor posició perquè puguin dir als seus ciutadans que ja no han de portar mascareta».

Des de l'organització es recorda que es pot arribar a relaxar les mesures sanitàries i controlar la pandèmia amb més accions a banda del procés de vacunació, com és el cas d'Austràlia o Nova Zelanda, que van aconseguir una baixa transmissió del virus i han relaxat les mesures tot i no estar en alts percentatges de vacunació. Pel que a banda de l'alt índex de vacunació, també s'ha de detectar una reducció a l'índex detransmissió.

tracking