Diari Més

Salut

Dos colorants alimentaris poden estar relacionats amb una malaltia inflamatòria intestinal

Un estudi elaborat amb ratolins ha centrat l'atenció al FD&C Vermell 40 i el Groc 6

El col

Dos colorants alimentaris poden estar relacionats amb una malaltia inflamatòria intestinalPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els colorants alimentaris poden ser determinants a l'hora d'activar els símptomes de la malaltia inflamatòria intestinal quan el sistema immunitari s'ha desregulat, segons informen investigadors de l'Escola de MedicinaIcahndelMonteSinaí, als Estats Units. L'estudi publicat a la revista CellMetabolismal maig és el primer a mostrar aquest fenomen.

En un experiment realitzat amb ratolins s'ha descobert que aquests animals desenvolupaven colitis quan consumien aliments que contenien els colorants artificialsFD&CVermell 40 i el Groc 6. Quan el component del sistema immunitari conegut com acitoquinaIL-23 estava desregulat.

Els investigadors treballen per saber si aquests efectes podrien ser desenvolupats també per éssers humans. Tenen previst investigar com exactament la citocina IL-23 promou la colitis després de l'exposició dels colorants.

La colitis és una forma de malaltia inflamatòria intestinal, i se sap que la desregulació de la citocina IL-23 és un factor de desenvolupament d'aquesta malaltia en humans. Actualment s'utilitzen amb èxit als pacients amb medicaments que bloquegen la seva funció. Els colorants alimentaris, com el vermell 40 i el groc 6, s'utilitzen àmpliament en aliments, begudes i medicaments. Aquests dos colorants alimentaris són els més utilitzats en el món.

Tant la predisposició genètica com els factors ambientals semblen influir en el desenvolupament de la malaltia, que afecta milions de persones a tot el món, però els factors ambientals exactes continuen sent difícils de determinar.

tracking