Diari Més

Successos

Aconsegueixen gravar per primera vegada a un calamar gegant perseguint a la seva presa i deixa unes imatges impactants

L'espècie que va inspirar al mitològic 'kraken' pot aconseguir fins als 13 metres, amb un rècord de 21

El calamar aproximant-se a la seva 'presa'.

Aconsegueixen gravar per primera vegada a un calamar gegant perseguint a la seva presa i deixa unes imatges impactants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calamar gegant, l'espècie que va inspirar al mitològic 'kraken'és una espècie que pot aconseguir fins als 13 metres (encara que el rècord està en 21) i és molt enigmàtic i desconegut per a l'ésser humà: viuen a molta profunditat, per la qual cosa és molt difícil veure'ls i recollir imatges per a documentar-los. No va ser, de fet, fins a l'any 2012 quan per primera vegada es va poder gravar un exemplar. No obstant això, un grup de científics marins han aconseguit captar com es desemboliquen en la naturalesa i com aguaiten i cacen a les seves preses.

Un equip d'investigadors liderat perNathanRobinson, de la FundacióOceanogràficd'Espanya ha ideat una solució per a aconseguir a aquesta espècie en les inhòspites profunditats marines: una plataforma equipada amb una càmera amb una il·luminació vermella d'una longitud d'ona que no els molesti, per a poder gravar-los en moviment, segons recullScienceAlert. Com a esquer, van utilitzar una medusa falsa que emetia llums imitant la bioluminescència d'una espècie concreta de meduses.

Gràcies a aquest equipament, els investigadors van aconseguir extreure nombroses conclusions, com que aquests calamars són caçadors visuals, que ignoren l'esquer olfactori que van col·locar a prop, en favor dels senyals visuals. A més, aquest 'kraken'va rastrejar la plataforma durant uns sis minuts abans d'atacar, la qual cosa suggereix que estava aguaitant a la seva presa abans d'entrar a matar.

Aquestes observacions contradiuen la suposició estesa que el calamar gegant és un depredador d'emboscada, com s'havia proposat en diversos treballs realitzats amb anterioritat. En el seu lloc, sembla que l'animal és un caçador actiu i compromès que utilitza els senyals visuals (i els seus enormes ulls, en la foscor de les profunditats marines) per a trobar el seu manteniment alimentari.

tracking