Diari Més

Preocupació per l'increment de brots de covid a causa de les comunions a Andalusia

El president andalús, preocupat pels joves «que es creuen immunes» i acaben als hospitals

Trobades familiars i comunions preocupen a Andalusia.

Preocupació per l'increment de brots de covid a causa de les comunions a AndalusiaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, ha alertat aquest divendres que s'estan detectant rebrots vinculats especialment a les comunions, i també per les reunions familiars, per la qual cosa ha demanat responsabilitat i que els andalusos no es relaxin en aquests esdeveniments amb les mesures de seguretat.

En un acte a Jaén, ha expressat també la seva preocupació per aquest cap de setmana, que coincideix amb festius en altres comunitats, per la qual cosa s'esperen grans concentracions en les zones de costa i interior d'Andalusia.

Ha assegurat que estaran «molt pendents» de la situació i per a això s'ha demanat ajuda a la Delegació del Govern, perquè amb els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, juntament amb les policies locals i la Policia Adscrita intentin que es compleixin les normes, encara que ha admès que no es pot «posar un policia darrere de cadascun».

També ha destacat la preocupació pels «rebrots que estem veient en alguns punts de la geografia andalusa» i ha dit que els joves, «que es creuen immunes», estan «ocupant els llits en molts hospitals i fins i tot en les UCI.

Ha advertit als joves que «són mortals igual que la resta, que poden morir, que poden tenir seqüeles per a tota la vida» i els ha demanat «molta prudència» perquè «se la juguen ells i els seus familiars», ja que poden portar a casa «un drama».

Moreno ha assegurat que «estem molt prop de poder tenir aquesta immunitat de grup, que ens pot facilitar que puguem recuperar espais de llibertat», però «tot això pot anar-se'n en orris si no som responsables».

«Precaució, responsabilitat i molt de cap, no tirem per la borda, tot el que hem treballat durant tots aquests mesos», ha insistit el president andalús, que diu passar «els caps de setmana amb un nus a l'estómac, i amb tensió», perquè amb les bones temperatures i la fi dels tancaments arriba l'afluència de molts visitants a la regió.

Ha recordat que va demanar a les autoritats sanitàries i al Govern d'Espanya ampliar sis setmanes l'Estat d'Alarma, perquè això hagués permès aconseguir un nivell d'immunitat molt més alt, i perquè «en el moment en el qual han desaparegut els tancaments perifèrics i el toc de queda, ens hem quedat nus».

tracking