Diari Més

Margarita del Val envia un missatge als vacunats amb AstraZeneca menors de 60 anys

La científica també ha opinat sobre la possibilitat de no administrar cap altra dosi o completar la pauta amb Pfizer

La viròloga Margarita del Val.

Margarita del Val creu que d'aquí 8 setmanes la situació de la pandèmia canviaràCSIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La científica del Consell Superior d'InvestigacionsCientífiques (CSIC), Margarita delVal, ha demanat a tots els menors de 60 anys que jaestiguin vacunats amb la primera dosi d'AstraZenecaque «no s'atabalin», ja que «estan millor del que estan altres persones. Què estiguin tranquils i que no se sentin abandonats».

«Jo estic en la mateixa situació. Jo tinc la vacuna d'AstraZeneca, tinc la primera dosi més tard que els que la van rebre fa ja 12 setmanes, però a mi no m'importaria tampoc esperar», ha assegurat.
En una entrevista a Telemadrid, Del Val ha assegurat que aquest període extra d'espera per administrar la segona dosi no és un problema i ha garantit «que es pot esperar el temps que ha decidit Salut Pública», entre 4 i 6 setmanes i que «no hi ha cap problema si es retarda la segona dosi d'AstraZeneca»

La reconeguda investigadora també ha opinatsobre la possibilitat de no administrar cap altra dosi o completar la pauta amb la vacuna dePfizer. «El millor seria administrar del mateix fàrmac i no d'un altre».

Els resultats preliminars d'un estudi difós dimecres passat a la revista TheLancetapunten queque combinar dosis de les vacunes contra la covid-19 desenvolupades perAstraZenecaiPfizer/BioNTechprovoca reaccions lleus i moderades fins a tres vegades més freqüents que si se segueixen els calendaris estàndard de vacunació, amb dues injeccions del mateix preparat.

tracking