Diari Més

Mobilitat

Espanya prorroga la quarantena a viatgers de l'Índia fins el 29 de maig

Fins avui, s'han notificat al país asiàtic un total de 22.992.517 de casos amb prop de 4.000 morts al dia  

Zona d'arribades de l'Aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez. EFA

aeroport, mobilitat, Madrid, Barajas, Adolfo Suárez, avió, aerolínia, maleta, passatgera, viatge, viatgera, arribades, sortidesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha decidit prorrogar fins el 29 de maig la quarantena obligatòria de deu dies a tots aquells passatgers que arribin a Espanya procedent de qualsevol aeroport de l'Índia per evitar la propagació de la variant de coronavirus detectada en aquest país.

El Boletín Oficial del Estado (BOE) publica aquest divendres aquesta ordre del Ministeri de Sanitat que en principi estarà en vigor fins a aquesta data, encara que pot ser prorrogada si es mantenen les circumstàncies que la motiven, durant l'emergència sanitària ocasionada per la covid-19.

La mesura és obligatòria per a tots els viatgers que arribin des de qualsevol aeroport de l'Índia, amb o sense escales intermitges, durant els deu dies posteriors a la seva arribada, que seran set si el passatger es realitza unaPCRper a descartar el virus i dóna negativa.

Queda exempt d'aquesta mesura el personal aeronàutic necessari per a dur a terme les activitats de transport aeri.

Durant el període de quarantena, han de romandre al seu domicili o allotjament, així com limitar els accessos de terceres persones. També han de restringir els seus desplaçaments als imprescindibles: adquirir aliments, productes farmacèutics o de primera necessitat; assistència a centres de salut o causes de força major.

El Ministeri de Sanitat ha decidit prorrogar aquesta ordre davant la preocupació i les sospites que existeixen que la variant índia hagi contribuït a l'augment de transmissibilitat i la ràpida expansió del virus en aquest país.

Fins avui, s'han notificat a l'Índia un total de 22.992.517 de casos amb 249.992 morts i prop de 4.000 morts al dia.

tracking