Diari Més

Diverses dones alerten de sagnats menstruals irregulars després de ser vacunades contra la covid

Universitats estudien si hi ha una relació directa entre alteracions del cicle i les vacunes contra la c  

Una sanitària posa una vacuna a una dona.

Salut Pública revisa l'estratègia de vacunació per aprofitar les dosisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les universitats dels Estats Units i el Regne Unit estudien diversos casos de dones que han sofert sagnats menstruals anormals després de vacunar-se contra el coronavirus ambPfizeriAstraZeneca. Aquests no es troben entre els efectes secundaris ni a la fitxa tècnica dels fàrmacs.

Segons ha avançatNIUS, la farmacèuticaPfizerexplica que «els casos de menstruació anormal no han estat un esdeveniment advers reportat a l'assaig clínic de fase 3 deBNT162b2; així i tot, continuem monitorant la salut dels participants en l'assaigdurant dos anys després de rebre la seva segona dosi de la vacuna».

La Universitat d'Illinois està realitzant un informe estadístic amb enquestes sobre aquesta mena d'efecte en les dones, ja que a xarxes socials són moltes les que han explicat que la seva menstruació s'ha avançat o, fins i tot, no ha cessatdes de que van rebre la vacuna.

Una carta d'un professor de farmàcia dirigida a la plataformaBritishMedicalJournalparla de gairebé mil dones afectades per irregularitats menstruals. «Fins al 5 d'abril de 2021, hi ha hagut 958 casos d'irregularitats menstruals posteriors a la vacunació, incloses hemorràgies vaginals.Va haver-hi dues vegades més casos d'irregularitats menstruals amb la vacunaCoViDAstraZenecaque ambPfizer(643 enfront de 315 respectivament)» al·lega la missiva.

Casos al Regne Unit

El sistema de vigilància epidemiològica del govern del Regne Unit assegura que s'han produït2.200 informes de trastorns reproductius després d'administració de les vacunes d'AstraZenecaiPfizer, incloent sagnat menstrual excessiuo absència d'aquest, dolor inusual als pits o retard en la menstruació. No obstant això, no s'ha demostrat encara la relació entre aquests efectes i les vacunes contra lacovid.

A Espanya,Sanitat solament ha rebut alguns casos aïllats relacionats amb la menstruació.

tracking