Diari Més

18 investigadors mundials qüestionen l'origen del coronavirus

Critiquen les conclusions a les quals va arribar l'OMS després de visitar la Xina per esbrinar l'origen de la pandèmia

Imatge d'una metgessa a un hospital de Wuhan

Wuhan revisa la xifra de morts i afegeix 1.290, un 50% més de les anunciadesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 18 investigadors mundials de primer nivell han publicat aquest divendres una carta a la revista Science en la qual critiquen les conclusions a les quals va arribar l'OMS després de visitar la Xina per esbrinar l'origen de la pandèmia. De fet, aquests investigadors creuen possible que el coronavirus sortís per accident d'un laboratori de Wuhan.

Els investigadors han reclamat una investigació completa, ja que, segons ha explicat el biòleg i periodista científic Dani Arbós a la cadenaRac1, les conclusions de l'OMS en la seva visita al país asiàtic presenten una clara manca de proves.

Són moltes les teories sobre l'origen del coronavirus, alguns opinen que tot ha sortit de l'Institut de Virologia de Wuhan i no descarten que hi hagués un accident. Altres opinen que està provat l'origen animal del virus. Sembla, però, que a poc a poc, la tesi que el virus va sortir d'un laboratori agafa força.

Tanmateix, els 18 investigadors el que reclamen és que s'estudiï a fons l'origen del virus, ja que consideren que les conclusions de l'OMS no són del tot verídiques i que cal posar sobre la taula altres hipòtesis.

tracking