Diari Més

Quantes dosis de vacuna he de rebre si em contagio abans o després de la primera?

La setena actualització de l'estratègia de vacunació aclareix aquests dubtes  

Un home rebent la vacuna al recinte de Fira de Barcelona.

El 10% de la població de més de 16 anys té la pauta completa de vacunació contra la covid-19Salut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setena actualització de l'estratègia de vacunació aclareix com cal vacunar-se o continuar la vacunació en funció de si una persona ha passat lacovido s'ha contagiat després de la primera dosi però abans de la segona.

Segons explica20Minutos, hi ha variacions respecte a quantes dosis cal injectar-se i amb quin interval en les que també intervé el factor edat, perquè les instruccions no són les mateixes si es té menys de 65 anys o més.

Les recomanacions són comunes per a les tresvacunes de doble dosi,Pfizer, Moderna iAstraZeneca.

Menors de 65 anys que s'infecten abans de la primera dosi

En lloc de dues dosis, se'ls administrarà només una, preferentment sis mesos després de l'inici de símptomes o el diagnòstic d'infecció.

No obstant això, si no es compleix aquest termini i se'ls administra una segona dosi abans de sis mesos, aquesta es considerarà vàlida i no serà necessari injectar-li cap més.

Menors de 65 anys infectats després de la primera dosi

També a ells se'ls administrarà la segona dosi als sis mesos des de l'inici de símptomes o el diagnòstic.

Majors de 65 anys infectats abans de la seva primera dosi

Encara que els toqui el torn de vacunar-se en el moment en què estiguin malalts, hauran d'esperar i se'ls administrarà una pauta de dues dosis quan estiguin completament recuperats i hagi finalitzat el període d'aïllament.

A diferència dels dos casos anteriors, no hauran d'esperar sis mesos després de la infecció per començar a rebre la vacuna.

Majors de 65 anys infectats després de la seva primera dosi

Se'ls inocularà la segona dosi quan estiguin completament recuperats i hagin acabat el període d'aïllament.

L'interval entre aquesta primera dosi i la segona que rebran quan es recuperin serà el que s'hagi determinat per a la vacuna que se li administri -21 dies per aPfizer, 28 per a Moderna o 12 setmanes per AstraZeneca-i no hauran d'esperar sis mesos des de la infecció per a rebre la segona dosi.

Des de Sanitat recorden que és fonamental que tant vacunats com no vacunatscontinuïn mantenint les mesures de prevenció sanitàries com l'ús de mascaretes, la rentada regular de mans, la distància física de seguretat ilimitar les trobades socials, entre altres.

Això es deu al fet que la protecció enfront de la malaltia després de la immunització amb alguna de les vacunes disponibles fins al moment no està 100% garantida, encara que l'efectivitat dels sèrums és elevada.

No se sap amb exactitud si es pot transmetre el virus una vegada vacunat i, per aquesta raó, les persones immunitzades han de continuar mantenint totes les mesures de seguretat.

tracking