Diari Més

Els científics europeus insisteixen que és segur posar la segona dosi d'AstraZeneca

L'EMA veu «bons indicis» sobre la capacitat de les vacunes Pfizer i Moderna per «neutralitzar» la variant de l'Índia

Imatge d'arxiu de la vacuna d'AstraZeneca.

Mor de trombosi una sanitària noruega dos dies després de ser vacunada amb AstraZenecaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Europea de Medicaments veu «bons indicis» sobre la capacitat de les vacunes Pfizer-BioNTech i Moderna per «neutralitzar» la variant de l'Índia. «Estem força segurs que les vacunes podran cobrir aquesta variant», ha dit aquest dimecres el responsable de l'estratègia de vacunes de l'EMA, Marco Cavaleri. Preguntat per la indecisió del govern espanyol sobre la segona dosi de l'antídot d'Oxford-AstraZeneca contra la covid-19, Cavaleri ha reiterat que recomanen la seva administració perquè no hi ha evidències que indiquin un risc més gran de patir trombosis amb trombocitopènia.
D'altra banda, el regulador de la Unió Europea ha avançat aquest dimecres que l'examen a la vacuna CureVac avança «ràpidament». Així, s'està posicionant per ser el pròxim vaccí aprovat al bloc europeu, si bé l'EMA encara no ha concretat quan podria fer el pas. A finals de febrer, el conseller delegat de la farmacèutica alemanya, Franz-Werner Haas, apuntava que podrien rebre l'aval «a finals de maig o principis de juny».

L'EMA està avaluant tres vacunes més: Novavax, Sputnik i Sinovac. Sobre la primera, encara estan examinant qüestions relacionades amb la fabricació i no preveuen una aprovació abans de juliol.

Pel que fa a l'Sputnik, ara mateix el regulador europeu està inspeccionant les plantes a Rússia per comprovar que es compleixin els estàndards europeus. Des de l'agència amb seu a Amsterdam asseguren que «en les pròximes setmanes» decidiran un calendari per acabar la revisió d'aquest vaccí.

La vacuna xinesa Sinovac està a la cua de l'examen. Fa només una setmana que l'EMA va acceptar la seva candidatura i tot just l'ha començat a estudiar.

tracking