Diari Més

Transport

Així poden afectar a la mecànica del cotxe els nous límits de velocitat

El vehicle patirà i pot requerir de reparacions

Cotxes circulant per ciutat.

Així poden afectar a la mecànica del cotxe els nous límits de velocitatPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els anunciats límits de velocitat entren avui en vigor i, encara que al principi sembli que no hagin d'afectar a la circulació de moltes grans ciutats en les quals ja s'ha adoptat un límit de 30 quilòmetres per hora per a pacificar el trànsit, és cert que aquestes modificacions sí que implicaran una major atenció per part dels conductors si volen evitar multes.

Les diferents característiques dels carrers podran provocar el canvi de la velocitat màxima d'un carril mentre que la de la resta es mantingui, per exemple.

A més, aquesta cura extra no sols estarà relacionat amb les sancions, sinó també amb la cura de la mecànica del cotxe. I és que des d'Euromaster adverteixen de la possibilitat que aquests nous límits de velocitat en ciutat afectin de manera negativa a la mecànica dels vehicles.

Al circular a una menor velocitat, els embragatges patiran més i seran més propensos a avariar-se. Una avaria d'aquest tipus pot arribar a suposar per a la butxaca del conductor una despesa de 2.000 euros depenent del model del cotxe.

Problemes en l'emissió

El problema no sols estarà en l'embragatge: la conducció a menor velocitat pels entorns urbans provocarà que es revolucioni menys el motor, la qual cosa fa que les partícules contaminants s'acumulin en el sistema de fuita, especialment en el filtre de partícules. Aquesta condició la pateixen especialment els motors dièsel. Per a evitar aquest tipus d'avaries, que poden arribar a costar 600 euros, és aconsellable sortir de tant en tant a carretera i utilitzar les més marxes més llargues.

Finalment, des de Euromasters apunten al fet que el consum de combustible és un 10% menor si se circula en quarta marxa que si es va en tercera, així que és possible que els límits de 30 quilòmetres per hora i per sota afectin la despesa en carburant. A més, la circulació en marxes més curtes contamina més que en els casos contraris i velocitats estables.

tracking