Diari Més

Successos

Va apunyalar 53 vegades al seu nadó, el va llençar a un contenidor i va marxar de vacances

Fiscalia i acusació particular sol·liciten presó permanent revisable

Imatge d'un bebè.

Entra en coma per coronavirus i quan es desperta té un bebè d'un mesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona acusada d'assassinar de 53 punyalades al seu bebè nounat a Gijón a l'agost de 2019 ha reconegut aquest dilluns els fets en la vista oral iniciada aquest dilluns amb la selecció del Jurat Popular i la declaració de la processada, en la Secció Vuitena de l'Audiència Provincial, amb seu a Gijón. Tant Fiscalia com acusació particular sol·liciten la presó permanent revisable. La processada Silvia A.M, simplement ha reconegut que el va matar, sense voler contestar a més preguntes de les acusacions. Si que ha respost al fet que la confessió la presa lliurement.

La fiscal, per la seva banda, ha recalcat que el bebè era un nounat fill de la processada i de la seva parella sentimental. Aquesta ha relatat que porta 33 anys a la Fiscalia, i aquest cas és «especialment colpidor». Ha incidit en què es tractava d'un bebè a terme, amb 53 punyalades, algunes tallants, amb un ganivet. Ha explicat que el bebè «mor dessagnat i sense nom».

«La mare va posar fi a la seva vida», ha sostingut, al que ha augurat que la seva vida era aparentment normal fins quan ella queda embarassada «i li ho oculta a tots». Sobre aquesta qüestió, ha apuntat que no ho sabia ni la parella sentimental, ni la família, ni amics ni veïns. No va anar tampoc al ginecòleg, segons la fiscal, qui ha explicat que el part és en solitari; va fer lectures prèvies a Internet per a preparar-se. També ha cridat l'atenció sobre que les fotografies són «impressionants». Ha aprofundit en què després de matar-lo, el va introduir en una motxilla, el va baixar a un contenidor i als dies va marxar de vacances.

«El nen estava completament format, a mi em va impressionar», ha insistit sobre les imatges del bebè assassinat. La fiscal, així mateix, ha considerat que l'única causa que es pot aventurar és que era un fill no desitjat. Ha defensat que va haver-hi traïdoria, perquè el bebè no tenia capacitat de defensa i mor dessagnat. Ha afirmat, a més, que la mare no té cap patologia mental, «és d'una maldat tan extrema que és capaç de matar al seu fill nounat d'aquesta manera», ha afegit. Ha recalcat que és conscient del que fa. «El bebè no tornarà, ella podrà gaudir de permisos», ha cridat l'atenció.

Els diners de la indemnització seran donats al Patronat San José per a la cura de menors. Per a l'acusació particular, va ser un acte «planificat» de manera «calculada, freda i despietada», en decidir matar-lo i després llançar-lo en un contenidor «com un derperdici més».

Així mateix, ha apuntat que va triar la forma «més vil», en donar a llum a casa, llançar-lo, i l'endemà preparar un aniversari i suggerir marxar de vacances, de manera «freda», per a evitar ser identificada. També en converses amb amics o veïns deia que seria impossible identificar al culpable. I quan ja ho va ser, va tractar de culpar al pare. «El seu procedir és inhumà», ha apuntat.

Per part de l'advocat de la defensa, ha avançat que el seu client, al contrari del que havia mantingut durant la instrucció de la causa, anava a assumir els fets.

Els fets van succeir l'1 d'agost de 2019, quan l'acusada, que estava sola en el seu domicili, va donar a llum al bebè. Segons la Fiscalia, aquest mateix dia la dona va concebre posar fi a la seva vida i abans de les set de la tarda, hora a la qual el seu company sentimental tornava de la feina, va agafar un ganivet de cuina i va assestar al bebè 53 punyalades en diferents parts del cos que li van provocar la mort. Després de matar-ho, l'acusada va ficar al bebè, unit pel seu cordó umbilical a la placenta, en una motxilla que va llençar en un contenidor d'escombraries situat davant del seu domicili. El bebè va ser trobat sobre les 2.30 hores del 2 d'agost, dins d'un contenidor.

L'acusada va explicar a la seva parella que les restes de sang que hi havia per la casa es devien al fet que havia patit un sagnat massiu per un quist en un ovari. L'exploració ginecològica a la qual es va sotmetre a l'Hospital Universitari Central d'Astúries va descartar per complet la seva versió i va ser detinguda el 23 de setembre de 2019.

tracking