Diari Més

Policial

Un 75% dels opositors a Policia Nacional suspenen l'examen d'ortografia

La Direcció General havia baixat la nota de tall a un 3,5 de 10 punts

Diversos agents antiavalots de la Policia Nacional.

Un 75% dels opositors a Policia Nacional suspenen l'examen d'ortografiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només 3.956 dels 16.255 opositors per formar part de la Policia Nacional van aconseguir superar la prova d'ortografia, ha avançat Voz Populi. L'allau de queixes per la dificultat de la prova va forçar a la Direcció General a abaixar la nota de tall a un 3,5 sobre 10.L'examen consistia en respondre, en vuit minuts, si 100 paraules en castellà estaven escrites correctament.

Tot i la rebaixa de la nota de tall, tres de cada quatre aspirants no han aconseguit superar la prova, que es va celebrar el passat 6 de març en 16 seus repartides per tot l'Estat. A més de l'examen d'ortografia, els aspirants han de superar proves de coneixements, un qüestionari d'informació biogràfica, un test de personalitat, els psicotècnics i la prova voluntària d'idioma després d'haver aprovat l'examen d'aptitud física.

La dificultat de la prova va comportar un allau de queixes i que elSindicat Unificat de la Policia (SUP) demanés explicacions a la Divisió de Formació per l'organització de les proves d'accés. El SUP va comparar la prova amb les del programa Pasapalabra.

Aquestes són les paraules que van aparèixer a l'examen:

tracking