Diari Més

Societat

Alerten d'un virus que fingeix ser una empresa de repartiments i ja ha atacat 60.000 dispositius

A Espanya, el troià va ser detectat després de suplantar a l'empresa d'enviaments MRW

El virus roba informació de contacte i credencials de l'usuari, i les puaj a un servidor remot.

Alerten d'un virus que fingeix ser una empresa de repartiments i ja ha atacat 60.000 dispositiusFACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FACUA alerta que un troià ha atacat 60.000 dispositius a tot el món a través d'un SMS en el qual fingeix ser una empresa de repartiment i instal·la una presumpta app de seguiment que, en realitat, roba les credencials i dades personals de la víctima.

En les últimes investigacions Avast calculaque en els 60.000 terminals infectats ja s'havien recopilat 11 milions de números de telèfon a principis de març.

FluBotés unmalwareque fingeix ser una empresa de repartiment de paquets i que s'estén mitjançant SMS. Funciona comunicant el rebut d'un paquet de l'usuari i animant a clicar en un enllaç per a descarregar una app de seguiment, la qual roba informació de contacte i credencials de l'usuari, i els puja a un servidor remot, segonsAvast.

Posteriorment, aquesta informació servirà per a enviar missatges similars i redistribuir els SMS a altres contactes que l'usuari tingui en el seu mòbil.

A Espanya, el troià ja va ser identificat perESETa finals de març en suplantar a l'empresa d'enviament MRW.

Per evitar la infecció d'altres atacs dephising,Avastrecomana no accedir als enllaços dels SMS, comprovar la veracitat de les empreses que envien els SMS contactant amb elles, aprendre a identificar els missatges sospitosos i no instal·lar serveis que no provinguin de mitjans oficials.

tracking