Diari Més

Nova York oferirà vacunes contra la covid-19 a les estacions de metro

S'inocularà la vacuna de Janssen que només requereix d'una dosi

Imatge d'arxiu d'Andrew Cuomo, governador de Nova York.

Nova York oferirà vacunes contra la covid-19 a les estacions de metroEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Nova York oferirà vacunes de coronavirus en algunes de les principals estacions de metro i de trens aquesta setmana en un esforç per impulsar la campanya d'immunització, que s'ha alentit en les últimes setmanes, va informar aquest dilluns el governador novaiorquès, AndrewCuomo.

Les autoritats desplegaran instal·lacions temporals en diverses de les estacions de metro més importants, com GrandCentralTerminal iPennStation, a Manhattan; BroadwayJunction, a Brooklyn;179thStreet, enQueens, iEast180thStreet, en ElBronx, on s'oferirà la vacuna d'una sola dosi de Johnson & Johnson.

També seran presents en l'estació deHempsteaddelLongIslandRailRoad, que connecta la ciutat de Nova York amb la regió deLongIsland, i en l'estació deOssingdel Metre-North, un sistema que connecta amb la regió septentrional de l'estat de Nova York. Al costat de la vacuna, els passatgers també rebran un bitllet de metre o de tren gratis.

«Entraràs a l'estació de metro de tota manera. Caminaràs enfront d'un centre de vacunacions. És una vacuna d'una sola dosi», va exposar en una roda de premsaCuomo, que va explicar que es tracta d'una de les iniciatives que estan provant per a augmentar el nombre de persones vacunades.

«Tenim moltes teories i les testarem», va agregar el governador, que va apuntar que encara que la gent gran es va vacunar ràpidament, el sector més jove de la població no s'està donant tanta pressa.

A més, l'alcalde de Nova York, Bill deBlasio, va anunciar que es regalaran entrades gratis al zoològic delBronx, els Jardins Botànics de Nova York, l'Aquari de Nova York o el LincolnCentera tots aquells que s'immunitzin.

«Hem de fer que sigui més fàcil, que sigui més divertit, i que sigui més local», va dir DeBlasiosobre les vacunacions en una altra compareixença davant la premsa.

Mentrestant,Cuomova anunciar també aquest dilluns que tant la Universitat de la Ciutat de Nova York (CUNY, en anglès) com la Universitat de l'Estat de Nova York (SUNY, en anglès) requeriran a partir d'aquesta tardor als estudiants que vulguin acudir a classes presencials que estiguin vacunats. «Animo a totes les universitats privades que també requereixin de vacunacions», va agregar.

Actualment, més d'un 48% de la població de l'estat de Nova York o 9,6 milions de persones han rebut almenys una vacuna, mentre que gairebé un 40% o 7,8 milions de persones han completat el procés d'immunització.

tracking