Diari Més

Mobilitat

Entren en vigor els nous límits de velocitat en vies urbanes

A la majoria de carrers del país només es podrà circular a 30 quilòmetres per hora

Torredembarra segueix els passos de Tarragona, que ja és Ciutat 30.

Torredembarra limita la velocitat a tot el nucli urbà a 30 km/hAjuntament Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir d'aquest dimarts entren en vigor els nous límits de velocitat en vies urbanes, això significa que a la majoria de carrers del país només es podrà circular a 30 quilòmetres per hora, en comptes dels50actuals. L'objectiu d'aquesta normativa és reduir la sinistralitat, ja que les estadístiques indiquen que amb aquesta velocitat el risc de mort per atropellament disminueix fins a un 80%.

La normativa estableix tres límits de velocitat en vies urbanes: 20 quilòmetres per hora en carrers on la vorera i la carretera estan al mateix al nivell, 30 per les vies d'un carril per sentit de la circulació, i 50 per les vies de dos o més carrils. S'afegeix un quart límit de 40 quilòmetres per hora per aquelles vies on transiten vehicles de mercaderies perilloses.

Incomplir aquests nou límits suposarà una multa d'entre 100 i 600 euros i la pèrdua de fins a sis punts del carnet, depenent de la velocitat del vehicle multat.

Per exemple, un cotxe que circula entre 31 i 50 quilòmetres per hora en una via de 30 serà sancionat amb 100 euros, però si circula entre 50 i 60 km/h la multa serà de 300 euros i la pèrdua de dos punts del carnet. Conduir entre els 61 i els 70 quilòmetres per hora suposarà una multa de 400 euros i 4 punts, i entre 71 i 80 km/h comportarà una sanció de 500 euros i la pèrdua de sis punts del permís de conduir, ja que circular a aquestes dues velocitats és considerat una infracció greu.

Conduir a més de 80 quilòmetres per hora en una via de 30 suposarà una multa de 600 euros i la retirada de 6 punts del carnet.

Totes aquelles infraccions que superin els 50 km/h de la velocitat permesa seran considerades molt greus. I superar els 60 quilòmetres per hora de la velocitat permesa en zones urbanes podria comportar una pena de presó de tres a sis mesos amb una multa de 6 a 12 mesos o bé fer treballs a la comunitat durant dies. En aquest cas també suposaria la retirada del carnet de conduir per un període d'entre 1 i 4 anys.

tracking