Diari Més

Policial

Condemnen a 20 anys de presó dos futbolistes que van apunyalar a un jugador rival

L'incident es va produir el 2016 quan va finalitzar un partit de futbol entre CF El Palo i Alhaurín de la Torre

Imatge d'arxiu d'un partit recent de El Palo

Condemnen a 20 anys de presó dos futbolistes que van apunyalar a un jugador rivalCF El Palo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos futbolistes de l'equip El Palo B han estat condemnats a una pena total de vint anys de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa a un jugador de 24 anys del club Alhaurín de la Torre B després d'un partit entre tots dos celebrat a Màlaga el 20 de març de 2016.

Els dos acusats hauran d'indemnitzar a la víctima amb 68.894 euros i de manera subsidiària l'entitatCFEl Palo i no podran aproximar-se al jugador ni el lloc que freqüenti a una distància no inferior a 1.000 metres durant onze anys, segons la sentència, a la qual ha tingut accés Efe.

Un dels processaments també ha estat condemnat per un delicte de lesions (a una altra persona) amb ús de mitjà perillós a dos anys de presó i haurà d'indemnitzar-ho amb 7.149 euros.

Un dels processats era el capità de l'equip de El Palo B, i els fets es remunten al dia en què es va disputar en el camp de futbol de la barriada malaguenya de El Palo una trobada de Tercera Regional entre El Palo B i l'equip d'Alhaurín de la Torre.

El futbolista agredit va sofrir dues punyalades, que el van afectar una al tòrax i una altra prop del cor, i ha perdut qualitat de vida atès que li impossibilita activitats específiques i precisa valoracions periòdiques del seu estat cardiològic perquè la seva cicatriu és susceptible de provocar arrítmies, trombes i insuficiència cardíaca, entre altres.

En la sentència es considera provat que els acusats es van posar d'acord per a donar mort a la víctima quan finalitzés el partit.

Durant la trobada, va haver-hi tensió entre el capità de l'equip de El Palo i la víctima, capità de l'altre equip, i el processament «va prendre una actitud desmesurada d'agressivitat» cap al contrincant, a qui va amenaçar de mort en diverses ocasions.

Li va dir frases com «et mataré», «veus els minuts?» i «quan passin els minuts et mato, ens veurem fora, t'esperaré».

Aquest processat a pilota parada es va dirigir de nou a la víctima en el minut 61 i li va donar un cop de cap, tirant-lo a terra, per la qual cosa va ser amonestat i poc després va ser substituït per un altre jugador.

L'acusat es va llevar la samarreta oficial i va anar a la zona de les graderies, on es trobaven uns coneguts seus i allí va seguir amb les amenaces de mort.

Entre aquestes persones es trobava l'altre processat, que també era jugador del seu equip (però que no havia estat convocat per a aquest partit) i es van posar d'acord per a matar-lo quan acabés el duel.

En finalitzar la trobada, amb la victòria de El Palo B, el capità va ser convidat pel cos tècnic del seu equip perquè sortís al camp a celebrar la victòria del seu equip i l'altre processament, malgrat que no havia jugat, també va entrar.

En un determinat moment, quan la víctima estava felicitant els jugadors i tècnics guanyadors, un dels acusats el va agafar pel coll i el va immobilitzar i amb una navalla el van apunyalar en dues ocasions.

El Comitè de Competició de la Federació Malaguenya va decidir retirar la llicència dels dos jugadors a l'abril de 2016.

tracking