Diari Més

El doctor Carballo critica la fi de l'estat d'alarma: «S'ha de donar a la gent el que necessita, no el que demana»

L'expert considera que les dades de l'últim balanç de Sanitat són insuficients per reduir les restriccions

El doctor César Carballo.

El doctor Carballo carrega contra els polítics: «El més fàcil és culpar a la gent, comportin-se i facin el seu treball!»La Sexta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fi de l'estat d'alarma quan la pandèmia a Espanya segueix sense estar controlada ha estat un tema molt qüestionat aquest dissabte pels experts que han debatut en el programala SextaNoche. Encara que el Govern espanyol fixa com a objectiu tenir un límit d'incidència acumulada a 14 dies de 25 casos per 100.000 habitants, la realitat és molt diferent. A l'últim balanç ofert per Sanitat divendres passat, aquesta incidència aconseguia els 198,60. «No hem complert cap dels objectius, ni un sol», ha criticat el doctor César Carballo.

Carballo, adjunt a la direcció d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, ha mostrat en el programa el mapa de la incidència acumulada per comunitats a Espanya, «tot en vermell o en taronja, solament la Comunitat Valenciana i Balears sembla que estan una mica en risc baix», ha comentat sobre el mapa.

En la seva opinió, «cal donar-li a la gent el que necessita, no el que demana, i aquesta és la diferència entre un polític i un patriota, al meu entendre», ha dit.

Elurgenciòleg ha posat exemples del que ell considera «patriotes»: «El lehendakari (Iñigo Urkullu), Ximo Puig, Francina Armengol...», ha enumerat. A diferència d'altres mandataris, aquests «no donen a la gent el que demana».

«El fàcil seria, per exemple per a València, obrir i dir 'vinguin vostès, gastin', com s'ha dit en altres llocs, i, no obstant això, aguanten», ha defensat Carballo.

El motiu són els viatges de cara a l'estiu, ha explicat. «Saben que l'estiu està pendent, probablement Europa farà passadissos a zones segures i si no són segures... En tres setmanes ja s'ha vist com canvia el mapa, veurem què passa dins de dues o tres setmanes», ha advertit.

tracking