Diari Més

Successos

Els astrònoms capten una impactant imatge del coet xinès fora de control

El coet té previst entrar a l'atmosfera terrestre i impactar a la Terra aquest dissabte o diumenge

Imatge del coet xinès Long March 5b a través d'un telescopi.

Els astrònoms capten una impactant imatge del coet xinès fora de controlVirtual Telescope Project

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Astrònoms del Projecte del Telescopi Virtual han captat una impactant imatge delLongMarch5b, el coet xinès que està fora de control i que s'espera que entri en l'atmosfera terrestre entre el dissabte 8 i el diumenge 9 de maig.

«En el moment de la captura de la imatge, l'etapa del coet estava a uns 700 km del nostre telescopi, mentre que el Sol estava només uns pocs graus per sota de l'horitzó, per la qual cosa el cel era increïblement brillant: aquestes condicions van fer que la imatge fos bastant extrema, però el nostre telescopi robòtic va aconseguir capturar aquests enormes enderrocs», va dirGianlucaMasi, astrònom del Projecte del Telescopi Virtual, en un comunicat recollit perGizmodo.

«Com poden veure, en la part inferior de la imatge brillant del coet es troba el típic efecte de floració delCCD, a causa de la lluentor extrema de l'objecte», va dirMasi.

CCDfa referència als dispositius de càrrega acoblada: circuits integrats que s'utilitzen en imatges digitals, explicaGizmodo.

Tota la població està pendent del coetLongMarch 5B pel fet que torna a la superfície terrestre de manera incontrolada, sense saber on pot impactar. En aquest moment orbita la Terra cada 90 minuts a una velocitat de 27.600 km/h i els investigadors no poden predir amb exactitud el lloc exacte en el qual podrien col·lidir les seves restes després de la reentrada atmosfèrica.

Jonathan McDowell, astrofísic de la universitat d'Harvard, va explicar al periòdic The Guardian que «el coet orbita pel nord a l'altura de Nova York, Madrid o Pequín i tan al sud com Xile o Wellington a Nova Zelanda, existint la possibilitat que faci la seva entrada per qualsevol d'aquests punts».

tracking