Diari Més

El següent pas de la vacuna espanyola nasal per a aconseguir el 100% d'immunitat

En les pròximes setmanes es provarà en ratolins i, posteriorment, en micos macacos.

/ CNB-CSIC Comunicación

El virólogo Luis Enjuanes, en el Centro Nacional de Biotecnología del CSIC.

Una de les vacunas del CSIC contra la covid-19 s'inhalaràCNB-CSIC Comunicación

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les recerques per a aconseguir una vacuna intranasal espanyola contra la covid-19 segueixen el seu curs i en les pròximes setmanes es provarà en ratolins, tal com ha informat el propi director del laboratori de coronavirus del Centre Nacional de Biotecnologia, LuisEnjuanes.

Ho ha fet en una trobada virtual organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, on ha parlat dels següents passos que caldrà donar després de la prova de ratolins per a provar i aconseguir la vacuna espanyola contra el virus.

Les diferents fases per a aprovar la vacuna espanyola

Si la primera prova en ratolins surt bé, la qual es durà a terme en les pròximes setmanes, dins d'uns tres mesos es podria passar a provar la vacuna en micosmacacos, un animal més similar a l'home amb el qual poder comprovar més certament el percentatge d'immunitat de la vacuna i els efectes secundaris que aquesta podria ocasionar.

Aquesta nova etapa de proves enmacacosduraria, aproximadament, uns tres mesos i, si de nou torna a donar bons resultats, la vacuna passaria a la primera fase clínica de proves en humans, segons explicava l'expert durant la xerrada.

Aquesta vacuna es caracteritza per ser intranasal, encara que també estan treballant en una segona versió que sigui intramuscular i que s'injecta al braç. El seu principal avantatge és que genera la immunitat en la zona respiratòria, que és per on generalment entra el nou coronavirus.

A més, en una entrevista divulgada pel CSIC,Enjuanesexplicava que aquesta nova vacuna serà capaç de generar immunitat esterilitzant, per la qual cosa protegeix contra la infecció i la transmissió del virus. També podrà protegir l'organisme de les noves variants conegudes del Regne Unit, Sud-àfrica i el Brasil.

tracking