Diari Més

Puc viatjar aquest divendres a una altra comunitat si torno diumenge a casa?

Cal recordar que diumenge acaba l'estat d'alarma

Els accessos de Tarragona han presentat llargues cues de vehicles.

Les entrades de Tarragona, col·lapsades de cotxesShaila Cid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, va implantar a Espanya l'estat d'alarma sota el qual s'emparaven les mesures restrictives en tot el país per a evitar casos de contagi per covid-19. Una d'aquestes normes incloïa l'els tancaments perimetrals, amb la impossibilitat d'entrada i sortida de les diferents comunitats autònomes sense justificació.

No obstant això, aquest estat d'alarma finalitza aquest cap de setmana, concretament, a les 00.00 hores de la nit que va del dissabte 8 de maig al diumenge 9 de maig, per la qual cosa en aquest moment decauran totes les restriccions de mobilitat, toc de queda o límit de persones en les reunions socials.

Davant la fi de l'estat d'alarma, són molts els dubtes que han sorgit entre la població, per exemple, si les restriccions decauen el dissabte, el diumenge o el dilluns. També, són molts els que han pensat a començar a viatjar ara que es podrà.

Aquells qui hagin pensat a passar el cap de setmana fora, han de saber que viatjar divendres encara no està permès, ja que continua vigent l'estat d'alarma i, per tant, no es permet entrar o sortir de la majoria de les regions. El diumenge ja sí que estaria permès perquè deixa d'estar vigent aquesta restricció.

A partir del 9 de maig, les comunitats autònomes tindran potestat per a decidir les mesures que s'implanten en el seu territori, no obstant això, les autoritats hauran de buscar el suport dels tribunals per a poder implantar unes certes mesures, mentre que unes altres ja han anunciat que llevaran el toc de queda i els tancaments perimetrals.

tracking