Diari Més

Salut

Aconsegueixen predir la data del part a través d'anàlisis de sang

Una universitat de Califòrnia ha estudiat 63 dones amb part espontani

Una mare amb el seu nadó.

Aconsegueixen predir la data del part a través d'anàlisis de sangPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estimació del moment del part és de gran importància clínica perquè les desviacions prèvies i posteriors al terme s'associen amb complicacions per a la mare i la seva descendència.

No obstant això, les estimacions actuals són inexactes. A mesura que l'embaràs avança cap al part, es produeixen transicions importants en els sistemes immunològic, metabòlic i endocrí fetus-matern que culminen amb el naixement.

La Universitat de Stanford (Califòrnia) va realitzar un estudi longitudinal en 63 dones que es van posar de part espontàniament. Es van analitzar més de 7.000 anàlits plasmàtics i respostes de cèl·lules immunitàries perifèriques en mostres de sang recol·lectades durant els últims 100 dies d'embaràs.

El conjunt de dades d'alta dimensió es va integrar en un model multiòmic que va predir el temps fins al treball de part espontani.

Un augment en els metabòlits de les hormones esteroides i el receptor d'interleucina-1 tipus 4 que va precedir al part va coincidir amb un canvi de l'activació immunitària a la regulació de les respostes inflamatòries.

L'estudi estableix les bases per al desenvolupament de mètodes basats en la sang per a predir el dia del part, per a usar en embarassos prematurs i a terme.

«Hem identificat una forma nova d'utilitzar la sang materna per a predir quan la mare es posarà de part. Aquesta predicció és independent de la durada de l'embaràs», diuen.

tracking