Diari Més

Les farmacèutiques europees avisen que aixecar les patents farà «més difícil» fer front a la covid-19

EFPIA diu que la proposta és «inefectiva» i «posa en perill tot el progrés fet» contra el virus

Vacunes

Vacunes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Europea d'Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA) ha avisat aquest dijous que l'aixecament temporal de la propietat intel·lectual de les vacunes contra la covid-19 farà «més difícil la lluita» contra el virus. En un comunicat, EFPIA titlla «d'inefectiva» i «amb poca visió de futur» la proposta després que els Estats Units hagin canviat de posició i hagin donat suport a la suspensió temporal de les patents i que Brussel·les s'hagi obert a «debatre-la». Per les farmacèutiques, la decisió de l'administració de Joe Biden «posa en perill tot el progrés fet» contra el virus.

«L'augment de la capacitat d'entrega de dosis als ciutadans a tot el món necessita l'habilitat i el coneixement tècnic dels desenvolupadors de vacunes», apunten les farmacèutiques, que remarquen que «no es pot aconseguir aquesta capacitat d'expansió amb l'aixecament de les patents» perquè la producció de vacunes és un «procés complex».

«Si s'aprova a l'Organització Mundial del Comerç, la suspensió acabarà amb els incentius de les companyies per continuar amb la recerca sobre noves variants, nous diagnòstics, tractaments i vacunes contra el coronavirus», argumenten.

tracking